Milosevics megkönnyebbülést érez! - Hát még mi!
Szlobodan Milosevics egykori jugoszláv elnök pénteken, az esti órákban a Yu Info televíziós csatornán keresztül szólt Jugoszlávia polgáraihoz és gratulált Vojiszlav Kostunicának, a JSZK új elnökének választási győzelméhez.
 „Éppen most kaptam meg a hivatalos értesítést, hogy Vojiszlav Kostunica győzött a választásokon" -- mondta Milosevics és hangsúlyozta: „nagy megkönnyebbülést érez, hogy megszabadul attól a hatalmas felelősségtől, melyet egy egész évtizeden át viselt". Milosevics kifejezte szándékát, hogy „egy kis pihenőre megy és több időt tölt családjával, különösen unokájával, Markoval", később azonban „mindenekelőtt saját pártját akarja megerősíteni, hogy a következő választásokon biztosan győzzön."

A hitetlenkedésen és örömön kívül, amiért a válságnak íly módon lett vége, a jugoszláv közvéleményt érdekli az is, milyen biztosítékokat kapott Milosevics biztonságát tekintve Kostunicától -- jelenti a B2-92 Rádió.

Magyarország számára mostantól fogva nyílik meg a valós cselekvés útja. Jó-szomszédi kapcsolatokat kell ápolnunk egy tudatosan nacionalista és valószínűleg nyiltan NATO ellenes rezsimmel. Érvényesíteni kell védhatalmi szerepünket a vajdasági magyarság ügyeiben. Eddig minden egyértelmű volt, most az ismeretlen felé haladunk. A magyar diplomácia máris aktiválódott, Mádl Ferenc gratulált és találkozót ajánlott, s a miniszterelnök is most jött haza. Mert nekünk a Milosevics végjáték valójában nyitány.
 

Vissza a kezdőlapra