A KDNP gazdálkodása?
A Népszabadság 2000. december 22-i számában Átláthatatlan kampányfinanszírozás címmel cikket jelentetett meg az Állami Számvevőszék legfrissebb jelentéséről. Ebben többek között az alábbiakat olvashatjuk:

"Az ÁSZ vizsgálta a Kereszténydemokrata Néppárt és a Munkáspárt 1998-1999. évi gazdálkodását. A számvevőszék többek között megállapította, hogy 1998-ban a KDNP-nél legalább 285 millió forint értékben bizonylat nélkül könyveltek gazdasági eseményeket, továbbá 1999-ben a párt főtitkára az esetek 80 százalékában a részére eszközölt kifizetéseket - összeférhetetlen módon - önmaga utalványozta. A párt 30 milliós köztartozást halmozott fel. A feltárt szabálytalanságok miatt felhívta a KDNP elnökét, hogy ismételten készíttesse el és tegye közzé a két év gazdálkodásáról szóló beszámolót."

A Népszabadság cikkének címe és az általunk idézett tartalom nincs egymással kaqpcsolatban. Az ÁSZ a kampánypénzekről egy másik, nem a KDNP-ről szóló jelentésben fejtette ki véleményét, amelyet például a rádiók részletesen ismertettek. A KDNP-ről általában nem esett szó, a Népszabadság is elbújtatta a hírt. Talán nem akarták nagy dobra verni, miféle erőkkel akar Kovács László szövetkezni a kormányzó koalíció ellenében?
Kérdés, hogy az új beszámoló elkészítése elégséges-e a kialakult helyzet rendezésére. A legszomorúbb, hogy mindezt a keresztény szót nevében hordozó pártban követték el.
 
 

Vissza a kezdőlapra