A Békés megyei KDNP felfüggeszti tevékenységét Giczy és a jelenlegi elnökség mandátumának idejére
Békéscsaba, 2000. november 23. (MTI)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Békés megyei választmánya a tagság véleménye alapján úgy döntött, hogy felfüggeszti tevékenységét Giczy György KDNP-elnök és a jelenlegi országos elnökség működése idejére, és egyesületet hoz létre - közölte csütörtökön az MTI-vel Kovács Sándor, a Kereszténydemokrata Néppárt megyei elnöke.

A döntés indoka, hogy a viharsarki kereszténydemokraták "elutasítják az MSZP-vel kapcsolatot kereső" jelenlegi pártvezetés politikáját, s nem fogadják el a pártelnöknek a "szociáldemokrácia felé való nyitásról" vallott elképzelését. - A Békés megyei kereszténydemokraták nem akarnak más párthoz tartozni, más pártban felolvadni. Úgy határoztunk, hogy együtt maradunk, s a megyei közéletben egyesületként tevékenykedve próbáljuk képviselni a kereszténydemokrata szemléletet - fogalmazott Kovács Sándor. A KDNP megyei választmánya azt javasolja a Viharsarokban élő tagoknak, hogy ne válaszoljanak a tagsági viszonnyal kapcsolatos központi felszólításra, és tagkönyvüket ne küldjék vissza, valamint hogy a tagok ne lépjenek át másik pártba.

A békési kereszténydemokraták egyesület-alapító szándék-nyilatkozatában egyebek közt azt szerepel, hogy a létrehozandó szervezet nem utódja a KDNP-nek és egyelőre nem kötődik egyik párthoz sem. Az egyesület tagjai közé várják a "csalódott KDNP-tagokon" túl mindazokat a szimpatizánsokat, akik a viszályok miatt eddig távol tartották magukat a kereszténydemokrata párttól. - Az alakuló szervezet a különböző kereszténydemokrata irányzatokkal nem működik együtt, a helyi közéletben a jobboldallal való szövetségre törekszik - nyilatkozta az MTI-nek Kovács Sándor, az eddigi megyei KDNP-elnök, az egyesület szervezésével megbízottak egyike.Erősödött az MKDSZ Gyomaendrődön, Császárné Gyuricza Éva a megyei közgyűlés tagja lett. Szarvasról is többen beléptek az MKDSZ-be. Kár, hogy a fenti egyesület, amelynek létrehozása indokaiban és szándékában közel áll az MKDSZ-t életrehívó gondolatokhoz, nem keresi, sőt elutasítja az együttműködést a kereszténydemokrata irányzatokkal. A jobboldalal való szövetségre törekvés ezzel igen talányossá vált.
Vissza a kezdőlapra