Olvasóink figyelmébe!!

Az alábbi levelet hozta a drótposta. Örömmel adjuk közre, mert reméljük, van olvasóink körében több olyan ember, aki nemcsak érdeklődik, hanem megrendelő is lesz belőle.

Korunk
Kolozsvár (Cluj), 3400, CP 273
Nagy-Szamos (Iaşilor) u. 14.
Tel-fax: 004-064-432154
korunk@internet.ro

 Kolozsvár, 2000. október 6-án

 Tisztelt Uram/Hölgyem!

A Korunk munkaközösségének célkitűzése, hogy minél teljesebb, minőségi szolgáltatást nyújtson a folyóirat és egyéb kiadványaink megrendelőinek. Ezt az elvet szem előtt tartva kifejlesztettünk egy különleges hírszolgálati csomagot az Önök számára. 1992-től kezdve heti rendszerességgel készítettük el (nyomtatott változatban, a Komp-Press neve alatt) a román sajtótermékek szemléjét, a Sajtófókuszt. A megváltozott körülmények, az információrobbanás korában ennél hatékonyabb, részletesebb és gyorsabb áttekintési lehetőségre volna szükség, éppen ebből a megfontolásból kiindulva döntöttünk úgy, hogy ezentúl a sajtószemlét naponta állítjuk össze, és hétfőtől péntekig, délelőtt 11.30-ig (romániai idő szerint) e-mail-en vagy faxon továbbítjuk megrendelőinknek.
 A napi sajtószemle tartalmazni fogja a legfontosabb belpolitikai, gazdasági híreket és kommentárokat, különös figyelmet szentelve Magyarország és Románia kapcsolatai, a két ország EU-integrációs erőfeszítései alakulásának, a magyarországi román és a romániai magyar kisebbség sajátos problémáinak, valamint annak, ahogyan a román sajtótermékek a romániai magyarság gondjaihoz viszonyulnak. A hírek mellett kiemelt fontosságot tulajdonítunk a különböző román sajtótermékek vélemény rovatában megjelent elemzéseknek, éppen ezért a teljes országos szórású napilappiac lefedésén kívül a jelentősebb hetilapokat is rendszeresen fogjuk szemlézni, éspedig úgy, hogy megrendelőink naponta 15—20 napilapból és 1—2 hetilapból fognak egy-egy szemle-anyagot kapni. A naponta szemlézett lapok a következők: România liberă, Adevărul, Evenimentul zilei, Ziua, Curentul, Ziarul Financiar, Bursa, Cotidianul, Transilvania jurnal,  Jurnalul naţional, Azi, Pro Sport, Cronica română, Curierul naţional, Libertatea, Capitala (Bukarest), Naţional, Adevărul de Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Expres (Brassó). A legfontosabb, rendszeresen szemlézett hetilapok: 22, Dilema, Academia Caţavencu, Capital, Formula AS, Clujeanul, Curierul Primăriei (Kolozsvár), România Mare.

Terveink között szerepel továbbá a napi (Román Nemzeti Bank által közzétett) hivatalos valutaárfolyam közlése, de abban az esetben, ha erre igény mutatkozik, akkor a nagyobb román tévécsatornák talk-show műsorait, illetve a román BBC és Szabad Európa egyes anyagait is bemutathatjuk, napi rendszerességgel. Pénteken a heti sajtóanyagok összefoglalásaként megrendelőinknek eljuttatjuk az ún. „heti hordalékot“ (a hét romániai politikai és kulturális eseményeinek publicisztikai összefoglalóját). Ezt az első Komp-Press anyagot a későbbiekben (ugyancsak abban az esetben, ha igény mutatkozik erre) további saját anyagokkal egészíthetjük ki. A különféle sajtótermékek a Komp-Press anyagait csak a szerző neve alatt (illetve a Komp-Pressre való utalással) jelentethetik meg.

Nagyon fontosnak tartjuk megrendelőink elvárásainak visszajelzését, hogy ennek megfelelően alakíthassunk szolgáltatásunk szerkezetén, egyes rovatokat kibővíthessünk, másokat kevésbé hangsúlyossá tegyünk, éppen ezért arra kérnénk Önöket, hogy jelezzék, mit tartanak jónak, használhatónak (tartalmilag, mennyiségileg és minőségileg) a szolgáltatásunkból, illetve mivel kellene kiegészítenünk ezt (oktatás, társadalom, kutatás stb.). A sajtószemlét rövid ideig ingyenesen juttatjuk el Önökhöz, hogy jelezni tudják, mi a véleményük erről. Amennyiben nem tartanak igényt erre, illetve a jövőben sem kívánják majd megrendelni napi sajtószemlénket, kérjük, küldjenek egy e-mailt a következő címre: korunk@mail.dntcj.ro

A „Napi sajtószemle” ára 80 USD / hónap, amely lejben fizetendő, a Román Nemzeti Bank hivatalos napi árfolyamán. Az ár nem tartalmazza az ÁFA-t (TVA) és a szolgáltatást csakis egy megrendelő használhatja fel. Belföldi megrendelőink a következő bankszámlára utalhatják át a szolgáltatás ellenértékét: Banca Agricolă SA. Cluj 40728995500.300

Külföldi megrendelőink a következő bankszámlára utalhatják át a szolgáltatás ellenértékét: Banca Agricolă SA. Cluj  47728995500.300
Különleges igénynek eleget téve, a sajtószemlét belföldön faxon is továbbíthatjuk, amennyiben megrendelőnknek nincs rendszeres e-mail fogadási lehetősége. Ebben az esetben az ár 20 amerikai dollárral drágább (ÁFA nélkül).
Tisztelettel,
Márton Levente-Attila
gazdasági igazgató
marton@internet.ro

További információk:
Szabó Géza
az eladási osztály koordinátora
tel: (004) 064-159400
(004) 095-580-322
geza@ifrance.com
 
 

Vissza a kezdőlapra