Levelesládánkból
Subject: Karácsonyi üdvözlet
   Date:  Fri, 22 Dec 2000 20:17:33 +0100
   From: Steinbach József <sjalmadi@infornax.hu>
     To: Surján László
 
Tisztelt Surján László!

Steinbach József református lelkész vagyok Balatonalmádiból. Pont egy éve, karácsony előtt az a megtiszteltetés ért, hogy felfedezte az interneten található ideiglenes gyülekezeti honlapunkat, és egy e-mailt küldött nekünk, egy karácsonyi üdvözlettel. Akkor azt ígértem, hogy amint elkészül a komolyan megszerkesztett honlapunk, visszajelzek. Ezzel zavarom most. Honlapunk komolyabb kivitelben, kb 90%-os készültségben megtekinthető a WWW.INFORNAX.HU/SJALMADI címen. Nagyon örülnék a visszajelzésének.

Egy bibliai Igével szeretnék áldott karácsonyt és áldott új esztendőt kívánni:

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít!" (Fil 4,13) Ha megengedi, jelképes karácsonyi ajándékként a fenti bibliai Igéről szóló prédikációmból küldök el egy rövid részletet. Legyen ez a jövő év, évezred vezérfonala:

"Bizonyára láttunk már repülőteret, ha máshol nem, a televízióban. Csodálatra méltó, ahogy azok az óriásgépek felemelkednek és elindulnak távoli földrészek felé. A nagy gép először várja a felszállási engedélyt, majd nekifut, felgyorsul legalább 300 km/órás sebességre, felpörögnek a hajtóművek, megemelkedik az orra, a következő pillanatban pedig már az egész –többszáz tonnás- gép a levegőben siklik, az utasokkal és a poggyászokkal együtt. Azt gondolnánk, micsoda erő, ahogy ez a monstrum képes felszállni, ahogy belecsavarja magát a levegőbe. Pedig –optikai csalódás- nem a gép az erős, hanem az a láthatatlan levegő, amely ezt a gépet hordozza. Igaz, hogy minden felszállásnál –naponta- keményen neki kell futni, fel kell pörgetni a hajtóműveket, bele kell csavarnom magam a láthatatlan Isten erős kezébe, de aztán minden terhemmel együtt könnyedén hordoz és célba segít."

Testvéri tisztelettel és szeretettel:
 
                                                        Steinbach József
                                                        református lelkész

BA, 2000.12.22.

 
Vissza a kezdőlapra