Szerkesztőségi posta
Az alábbi levél ismerősről ismerősre szállva kering a rendszeren. Hozzánk is egy rendszeres olvasónk küldte meg.
Szívesen közre adjuk, és érdekel hallgatóink véleménye. Érdemes azonban elolvasni a kritizált cikket is. A Magyar Hírlap már közölt Szekeres Szabolcs tollából egy a témára vonatkozó másik tiltakozást.

Subject: TILTAKOZAS
 

Kenessey Csaba
Im Isisbüel 5
CH-8800 Thalwil
Tel./Fax: XX411/720 50 15
mobil:  XX4179/356 94 14
E-mail:101322.1556@compuserve.com
 
 

MAGYAR HÍRLAP
Foszerkesztojének
H- 1145 Budapest
Szugló u. 14
 

Thalwil, 2000 október 28
 

Tisztelt Foszerkeszto Úr!
 

Sajnos csak megkésve értesültem az Ön által képviselt Magyar Hírlapban október 24.-én megjelent Vásony György tollából származó cikkrol, melyre kénytelen vagyok reagálni.
Vásony úr az állítja, hogy "az úgynevezett nyugatiak de facto és de iure is új állampolgári esküjükkel mondtak le arról, hogy magyarságukat, érdekeiket bárki is védje."

Ez ellen a meghatározás és állítás ellen a leghatározottabban tiltakozom, már csak azért is mert ilyen arrogáns, megosztó, a nemzetközi joggal sem kompatibilis állítással eddig még sehol sem találkoztam. Vásony úr nem veheti magának sehonnan sem a jogot meghatározni, ki a magyar és ki nem.
Ismeretei a nemzetközi joghasználatban elképesztoen minimálisak és a nemzetközi gyakorlatot sem ismeri. Ezért, hogy ezeket a lehetetlen állításokat papírra nyomtassák, kár volt a szép fákat kivágni.

Fel kell Vásony úr figyelmét hívnom arra a tényre, hogy a modern világban egyre többen élnek és dolgoznak más országokban, mint ahol születtek, ezért azonban nem hogy az anyaország oket kivetné, hanem továbbra is teljes jogú állampolgárok maradnak.
Kár, hogy Vásony úr ismeretei e téren a pártiskola szintjén megrekedtek és megállapításai már már anakronisztikusak.
Érdekes módon, amikor mi "nyugatiak" kórházi felszereléseket, iskolai berendezéseket, gyógyszert vagy más fontos árút hozunk az országba, "nyugatra szakadt szegény hazánkfia" kategóriájába tartozunk.
Vásony úr jobban tenné, ha mielott ilyen eszméletlenül bugyuta cikkeket ír, megérdeklodné a körülöttünk lévo országok ilyen irányú gyakorlatát, nem beszélve a nyugati országoktól, ahol senkit sem rekesztenek ki, sot a külföldön élo állampolgárokat továbbra is a legnagyobb tiszteletben tartják és az anyaországhoz minden elképzelheto módon kötik. Vásony úr -
úgy látszik - továbbra is a "disszidens" kategóriákban képes csak gondolkodni.
Ha ez így van., akkor mi adja neki a jogot arra, hogy újságírással foglalkozzon?

Tisztelettel:
        Kenessey Csaba
        magyar és svájci kettos állampolgár
 
 
 
 
 

Vissza a kezdőlapra