Hírek és híresztelések
Borókai szerint nem lesznek minisztercserék

Ezzel a címmel jelent meg egy írás az egyik internetes hírújságban. Tapasztaltuk, hogy az ellenzék időről időre koncentrált támadást indít valamelyik miniszter ellen, távozásáról szóló híreket röppent fel, s ezek olykor igaznak bizonyulnak, olykor nem.  Egy biztos, titkok Magyarországon nincsenek. Az is biztos, hogy Borókai alább közölt nyilatkozata nem fedi a címet. A költségvetés utáni időkre egyáltalán nem zár ki eleve minden változást. Mikola István ismert kereszténydemokrata kötődésű egészségpolitikus, akinek szakmai képességeiről Borókai is elismerően szólt. A többi a pletyka világába tartozik.

Semmilyen személyi kérdés nincs napirenden a kormányban - mondta Borókai Gábor, kormányszóvivő a sajtóban keringő miniszteri távozásokról szóló pletykákra reagálva. A sajtóhírek szerint távozik Gógl Árpád egészségügyi miniszter és Deutsch Tamás ifjúsági és sportminisztert is. A kormány most a költségvetésre koncentrál A hírek a költségvetési tárgyalások után várható változásokról számoltak be. Borókai szerint jelen pillanatban nincs fontosabb feladata a kormánynak, mint a költségvetés parlamenti elfogadása, hogy a költségvetés után mi történik majd, az a költségvetés utáni időknek a zenéje.
Borókai elmondta: már egy évvel ezelőtt felmerült, hogy Surányi Györgyöt mandátumának lejárta után majd Járai Zsigmond követi a Nemzeti Bank elnöki székében, de más neveket is említenek. A kormányszóvívő nem tudta megmondani, hogy mi történik a költségvetés elfogadása után.
Mikola Istvánt negyedszer vagy ötödször említik föl miniszterjelöltként - mondta Borókai, az Országos Vérellátó Központ főigazgatójával kapcsolatos kérdésre reagálva. A kormányszóvivő szerint korábbi kormányoknál is szóba került, mint egészségügyi miniszter, tehát bizonyosan az orvosi szakmának egyik kiválósága. Gógl rövidesen értékel. A Magyar Rádiónak nyilatkozó Gógl Árpád annyit mondott: 7-8 év telt el azóta, hogy a Fidesz elindította egészségprogramját, amely a miniszter nevéhez kötődik Ennek értékelése most különösen aktuális, hiszen a kétéves költségvetés kijelölte 2002-ig a pályát. Ezt az értékelést kell elvégezni és ebből az értékelésből kell levonni a konzekvenciát - mondta. Gógl egyébként tárcája számára vállalhatónak nevezte a költségvetést.
 

Vissza a kezdőlapra