A szívárvány is összefogja az önálló színeket
Megállapodást kötött a Fidesz és az MKDSZ megyei szervezete

A Fidesz és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) között létrejött országos együttműködés mintájára tegnap aláírták a megyei szervezetek közötti megállapodást is. Az MKDSZ országos elnökségének Miskolcon megtartott ülését követően dr. Sója Szabolcs, a kereszténydemokraták megyei elnöke és dr. Répássy Róbert, a Fidesz megyei elnöke látta el kézjegyével az együttműködést rögzítő okmányt. A kereszténydemokraták délután Barankovics Istvánra, az 1947-ben választást nyert Demokrata Néppárt vezetőjére emlékeztek.

A Fidesz és az MKDSZ megyei szervezetei között létrejött együttműködésről elismeréssel nyilatkozott dr. Surján László, az MKDSZ országos elnöke azt aláírást követő sajtótájékoztatón a megyeháza dísztermében.
Dr. Répássy Róbert azt emelte ki, hogy a megállapodás hosszú távú, polgári együttműködésről szól. Tény, hogy már eddig is megvolt az összefogás a két párt között, de ez mostantól egy stratégia alapján történik majd. Természetesen része az együttműködésnek az is, hogy a következő választáson egymás döntéseit, jelöltállításra vonatkozó elképzeléseit figyelembe veszik - mondotta a Fidesz megyei elnöke.

Két hónapig tartó tárgyalássorozat előzte meg a mai aláírást - hangsúlyozta dr. Sója Szabolcs. Fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy ebben az esetben nem konfrontációról van szó, hanem olyan együttműködésről, amelyben a kereszténydemokraták önálló arculattal vannak jelen. Ezt a gondolatot erősítette meg dr. Isépy Tamás országgyűlési képviselő, aki úgy fogalmazott: „a szivárvány is sokszínű, mégis egy természeti jelenségként fogja össze az önálló színeket.”

Az MKDSZ örömmel állapítja meg, hogy mára a Bokros-csomag által okozott utolsó sebeket is sikerült orvosolni - mondotta az ország jelenlegi helyzetét elemezve dr. Surján László. Mint kifejtette, nagy tévedés azt állítani, hogy a jelenlegi sikerek alapja az az elhibázott szociális csomag. A volt pénzügyminiszter nevével fémjelzett intézkedések következménye a Kereszténydemokrata Szövetség elnöke szerint többek között az abortuszok számának növekedése és az egyetemi, főiskolai beiskolázási kedv csökkenése.

Dr. Latorcai János országgyűlési képviselő, a gazdasági bizottság elnöke úgy vélte: különleges felelőssége van az MKDSZ-nek abban, hogy az ország gazdasága kedvezően alakuljon, megteremtsék a szociális biztonságot és a társadalom előtt biztató jövőkép álljon. A szövetség üdvözli a kétéves költségvetést, mert mint elhangzott, ez kiszámíthatóságot,  stabilitást jelent. Kiemelt feladat a büdzsé tervezete szerint is a lakásépítés, a vállalkozások támogatása, a kutatás-fejlesztés fellendítése és a bérek javítása.

Vissza a kezdőlapra