Szocialista pártbajok
Németh Miklós szerint a választási előkészületek három pillére közül az egyik a 176 egyéni képviselőjelölt kiválasztása, felkészítése. A volt miniszterelnök ugyanis elengedhetetlennek tartja, hogy minden egyes jelölt a saját térségére vonatkozó egyéni programmal is rendelkezzék. A másik pillért a pártvezetőség, illetve az elnökség alkotja; ezen a szinten készülnek fel a kormányzásra, dolgozzák ki a kormányprogramot. Ugyanilyen erős pillérnek kell lennie a frakciónak is, amely folyamatos munkájával jeleníti meg a parlamentben a pártot - véli a politikus.
Németh Miklós elmondta, hogy modelljét az immár tizennyolc megyében szerzett tapasztalatai alapján állította össze. Úgy véli, hogy egyetlen csapat nem tud három feladatra egyformán koncentrálni, ezért dolgozta ki a hárompilléres struktúrát. Németh Miklós ismertette Kovács László pártelnökkel a választásra vonatkozó elképzeléseit. Ajánlását a kongresszus elé terjeszti. (MTI nyomán)

MHL megjegyzés: A fenti három feladat megnevezése olyannyira banális, hogy az ember meglepődik, Németh Miklós még mindig itt tart? A semmitmondás művésze? Vagy az MSZP van olyan állpotban, hogy ilyen természetes dolgokat külön kell számára megmagyarázni? Ráadásul pár napja Németh még azt mondta: a pártvezetésből senki ne lehessen kormánytag. Reméljük ez így is lesz, de nem az MSZP, hanem a választók akaratából.
Németh ugyanakkor nem gondolja, hogy korszakos javaslatát Kovács megfogadja majd. Ezért, szemében a feltalálók és a váteszek szent tüzével a kongresszus elé járul.Kilépett az MSZP-ből a szocialista párt győri szervezetének alapító elnöke, Bakó Ferenc, aki az előző önkormányzati ciklusban a város alpolgármestere is volt. A jelenleg győri önkormányzati képviselőként tevékenykedő politikus döntésének indokairól az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: nem tud azonosulni a győri szervezetben zajló "elvtelen, haszonleső, az önkormányzatot lerabló politizálással". Közölte: a továbbiakban függetlenként folytatja képviselői munkáját az önkormányzatban. Hozzátette: döntéséről a párt országos elnökét is tájékoztatta.

Pozsgai Balázs győri MSZP-s országgyűlési képviselő a történtekkel összefüggésben sajnálattal állapította meg, hogy a győri szervezet nem volt képes a sok kérdésben másként vélekedő Bakó Ferenc nézőpontját integrálni. Ugyanakkor kijelentette: az MSZP győri szervezetének tevékenysége erőteljesen leszűkült az önkormányzati munkára. Pozsgai Balázs végül annak a véleményének adott hangot, hogy a belső vitákat minél előbb, de korrektül kell lezárni.

MHL kommentár: Pozsgai nyilatkozata elképesztő. Miközben egy volt párttársa a szervezetet lerablással, tehát korrupcióval vádolja, a térség országgyűlési képviselője semmit nem szól a dolog lényegéről.A Fidelitas levele Kovács Lászlóhoz

A Fidelitas arra kéri Kovács Lászlót, az MSZP elnökét, hogy ha vezető szocialista politikusokra nézve terhelő adatok vannak birtokában, akkor azokat az MSZP szűk pártpolitikai érdekeire való tekintet nélkül hozza nyilvánosságra, és ezzel járuljon hozzá a közélet megtisztításához -- derül ki a szervezet elnökségének leveléből, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez. A közlemény arra utal, hogy Schmuck Andor, az MSZP váci szervezetének kongresszusi küldötte a Magyar Nemzetben kedden megjelent interjújában azt mondta: Kovács Lászlóval olyan tényeket közölt, amelyek az MSZP több vezető személyiségét kedvezőtlenül érintik.
Az interjúra utalva a Fidelitas meglepődve tapasztalta, hogy az MSZP elnöke a tények eltitkolását kérte Schmuck Andortól. -- A Fidelitas elnöksége ezt a lépését a politikai közélet tisztaságát veszélyeztetőnek és morálisan helytelennek tartja -- áll a közleményben.
 
 

Vissza a kezdőlapra