MSZP erővonalak
 
Az MSZP budapesti küldöttértekezletén Kovács László vonala győzött atekintetben, hogy nem tartják a mostani kongresszust alkalmasnak sem a választási program elfogadására, sem a miniszterelnök jelölt megnevezésére. Háttérbe szorult Molnár Gyula a párt egyik országos alelnöke is, vele szemben a nagyközönség előtt teljesen ismeretlen Mandur Lászlót választották meg, mégpedig nagy többséggel, (90:60 arányról hallani). Molnár nemrégiben éles összeütközésbe került Horn Gyulával, veresége talán főpolgármesteri ambícióinak végét is jelenti. Mandúr formailag biztató szavakat mondott a fővárosi koalícióról, de nehezményezte Demszkynek az egyenlő távolságtartásra vonatkozó kijelentéseit.

A fővárosiak még egy Németh Miklós ellenes lépést is tettek: felszólították, hogy induljon el az ócsai választókerületben. Némethnek jó esélye van régi szerencsi körzetében, mostani elindulás a szülőföld cserbenhagyása lenne, s egy esetleges vereség a Németh mítosz végét jelentené. A javaslat tehát enyhén szólva nem jóindulatú.

Vegyük észre, az MSZP belső pátcsatározásai, személyi harcai soha nem kerültek ilyen mértékben nyilvánosságra, mint  most. Pillanatnyilag Kovács látszik esélyesebbnek, de korai még véleményt formálni. Németh legutóbbi szereplései az MSZP híveiben csalódást okoztak: avítt, régi apparátusi hangon szólalt meg.
 

Vissza a kezdőlapra