Egy, csak egy Kovács van talpon a mezőnyben...
Kovács László egyedüli jelölt az elnöki posztra. A korábban több tisztségre is jelölést kapott Szili Katalin a kongresszusi jelölőbizottság hétfői ülésén jelezte: csak az elnökhelyettességért mérkőzik meg.

A testület most tartja utolsó, a jelöltek meghallgatásával egybekötött szimpátiaszavazását, amely után kiderül, hogy kik szállnak versenybe az MSZP november végi kongresszusán megújítandó tisztségeiért. A jelöltlistára azok kerülhetnek fel, akik a bizottság legalább egyharmadának támogatását megkapják és vállalják a jelöltséget.

A legutóbbi jelölőbizottsági ülés után az elnökhelyettesi funkcióért folyó versenyben Szili Katalin mellett Kiss Péter, Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó, valamint Nagy Sándor maradt állva.

Szili Katalint meglepte, hogy pártelnöknek, elnökhelyettesnek, alelnöknek és választmányi elnöknek is jelölték. Az MTI érdeklődésére elmondta: azért választotta csak az elnökhelyettesi jelölést, mert úgy ítélte meg, hogy így szolgálhatja a legjobban a párt egységét.

A korábban Németh Miklós előretolt ékének tekintett parlamenti alelnök asszony íly módon beáll a sorba. Kiderül lassan, hogy az MSZP megújulására még várni kell. Eközben azt is felfogják majd a szocialisták, hogy változni és fiatalodni nem a tíz évvel ezelőtt el és letűnt Németh Miklós avult szövegével lehet.

Vissza a kezdőlapra