Ne csak mindig politikát
(de a végén az is van)

Az európai MTV díjai: az év énekesnője Madonna

Madonnát az MTV Europe Music Awards szavazói az év énekesnőjének kiáltották ki és ő nyerte a legjobb táncprodukció díját is. 
A férfi énekesek között némi meglepetésre Ricky Martin, a latin pop csillaga nyert, Robbie Williamst és az ír Ronan Keatinget megelőzve.
Eminem a hip hop kategória legjobbjaként vigasztalódhatott és a The Marshall Mathers LP című lemeze lett az év albuma. Eminem a díjkiosztó után kijelentette: sokat és keményen dolgozott a díj elnyeréséért, végül sikerrel.
A legjobb rockegyüttesnek járó díjat a Red Hot Chili Peppers vitte el, a popegyüttesek között a Backstreet Boyst választották a legjobbnak. Az angol és ír előadói kategória a Westlife együttesé lett. Robbie Williams kapta meg a legjobb dalért járó díjat. A nyertes dal címe: Rock Dj. A 21 kiosztott díj legtöbbjét az alapján a hatmillió szavazat alapján ítélték oda, amelyet Európa zenerajongói telefonon és interneten adtak le. (A tavalyi dublini díjkiosztó gála előtt csak harmadennyien, mintegy két millióan szavaztak.) A Globe Arena nézőterén 9 ezren nézték végig a rangos könnyűzenei eseményt.

Az MTV egy humanitárius különdíjat adományozott szerb diákoknak, akik az Otpor (Ellenállás) nevű szervezettel együtt harcoltak Slobodan Milosevic hatalmának megdöntéséért. A díjat a mozgalom nevében Miljana Jovanovic és Branko Ilic vette át.

Na ugye, hogy van benne politika? Mégha mégoly humanitárius is.

Vissza a kezdőlapra