Nógrádi László balesete
Hétfő délelőtt meglátogatta a közlekedési minisztert Surján László dr., az MKDSZ elnöke. Az alábbiakban egy a betegágyon készült interjúból idézünk.

"Sokat adtam volna azért, ha ez nem történik meg, nagyon megrendít, hogy egy ilyen fiatal élet ért véget" - jelentette ki szombati balesetéről nyilatkozva Nógrádi László a budapesti Baleseti Kórházban.
"Az eredeti tervhez képest öt-tíz perc késésben voltunk szombaton, miután Balatonföldvárról eleve késéssel indultunk. A körülményekhez képest próbáltuk meg biztonságosan behozni a pár perces késedelmet." A megkülönböztetett jelzés használatával kapcsolatban kijelentette: "a jelzés azért van, hogy amennyiben a közfeladatok végzését torlódás akadályozza, akkor azt használják. Ebben az esetben is erről volt szó."
Nógrádi László a baleset részleteiről nem tudott nyilatkozni, mert, mint mondta a hátsó ülésen beszédére készült a baleset pillanatában.

Az egymásnak ellentmondó újsághírek közül azok a hitelesek, amelyek szerint a mentő először a Trabantnak a miniszternél sokkal súlyosabb állapotban lévő utasait szállította el, s csak ez után került sor Nógrádi László ellátására. A miniszter maga közölte ezt a kívánságát az árokparton ülve, mondván ő a karját nyugalomban tartva kivárja a sorát. Lehet, hogy a kézfej ideiglenes bénulását okozó idegsérülés éppen ezalatt történt. Bár a szakértők véleménye szerint valószínűleg a Trabant vezetője lehet a hibás, ne vágjunk a vizsgálat elébe: a miniszteri kocsi vezetőjének a felelőssége sem kizárt. Az azonban mindenképp igaz, hogy Nógrádi Lászlót semmiféle jogi vagy erkölcsi felelősség nem terheli, fenti állásfoglalása viszont a tisztességes közéleti magatartás szép példája.
 

Vissza a kezdőlapra