Elfáradás? Lépésváltás?
 
Valami megváltozott. Mindkét frissen kinevezett minisztert egyhangúan támogatták a képviselők a meghallgatáson.
Eskütételük alkalmából meg is tapsolták őket.

Összhang volt a büntető törvénykönyv módosítás körül, a abban az ügyben, hogy miféle szólásszabadság, sajtónyilvánosság illeti meg az elítélteket és fogva tartottakat.

Nem szoktunk hozzá.
Kifáradt az ellenzék, erőt gyűjt, rájött, hogy a csak azért sem politika nem gyűjti, hanem taszítja a szavazókat?

Nem tudjuk. Ám van még egy magyarázat. Félnek odaát. A Fidesz nemcsak megkezdte nyilvánosságra hozni saját képviselőinek vagyonnyilatkozatát, hanem elkészítette a valóban átlátható rendszerre vonatkozó törvényjavaslatát. kezdetben ezerszer elmondták, minden ilyent támogatnak. Ezt mondták az előző ciklusban is, mégsem tették.
Most, amikor közeledik az igazság órája, egyre több kibúvót keresnek, s az MSZP frakció hétfőn nem volt képes egységes határozatot hozni a vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozataláról, mint tette azt az MDF és a Fidesz.

Természetesen erre sincs bizonyíték. Bármi okról van is szó, mi minden békésebb hangnak örülünk. Közben pedig megyünk, és tesszük a dolgunkat. A szirénhangok nincsenek ránk hatással.

Már csak azért sem, mert a kötségvetési szavazásből kivonuló szocialisták világosan jelezték,  nem valódi békét, nem gyömülcsöző, nemzet javát szolgáló együttműködést akarnak.

Persze kényelmesebb hazamenni, mint késő éjjelig szavazni.

SL
Vissza a kezdőlapra