Szerda reggel
A miniszterelnök szerint a kormány nyolc évnyi munkát végez el négy év alatt.

Orbán Viktor szokásos szerda reggeli interjújában kijelentette: a kormány azt vállalta 1998-ban, hogy - ha kevesebb kompromisszummal és több vitával, összeütközéssel is - de több évnyi munkát hagy maga mögött a négy év alatt. A kormányfő szerint az ország sok időt vesztegetett el az elmúlt évtizedekben.
A miniszterelnök úgy véli: ma már látszik, hogy melyek azok a közép-európai államok, amelyek felzárkózhatnak az európai életmin séghez, és melyek azok, amelyek négy vagy öt év elvesztegetése miatt végül lemaradnak.

Az évezred utolsó interjújában Orbán Viktor a mai pártstruktúrákról szólva elmondta: a polgári pártok abban különböznek a munkásmozgalmi erőktől, hogy nem tartják magukat élcsapatnak, mert az emberek fontosabbak, mint az eszmék, és nem központilag, hanem helyi szinten szerveződnek. A "három gyerek, három szoba, négy kerék" szlogen egy francia polgári politikustól származik, és a teljes foglalkoztatottság korábban baloldalinak számító gondolata mára a polgári erők egyik fő célkitűzése lett.

Magyarországról szólva Orbán Viktor kiemelte: a Kárpát-medencében élő magyarok közös érdekeit kell képviselni, és a kérdésekre pedig magyar válaszokat kell adni. A közös felemelkedés lehetőségét pedig a tízmillió szerteágazó érdekből meg lehet teremteni.
 

Vissza a kezdőlapra