Pro Patria rendezvény Budapesten
Latorcai János, Sasvári Szilárd és Tirts Tamás előadásai alkották a Pro Patria rendezvénysorozatának tegnapi ülését. Noha a Szent Imre gimnázium nagyterme nem telt meg, mégis a mostanság szokásos érdektelenséghez képest sokan szánták rá az estéjüket a megfelelő tájékozódásra.

Latorcai nagyívű előadásban számolt be az ország gazdasági helyzetéről, reális, nem hurráoptimista képet festett és kimutatta, hogy kormány lépései miként kezelik a gazdaságban érezhető feszültségpontokat.
Sasvári a média kérdéseiről beszélt. Mindkettőjük mondaniválója összefoglalható azzal, hogy sok még a tennivaló. Ezek között különös jelentősége van annak, hogy legalább a fiatalok megtanuljanak a média nyelvén és értsék mikor és hogyan próbálják őket becsapni. Ez az egyetlen védekezés a folyamatos manipuláció ellen.

Tirts Tamás a fővárosi képviselők hányatott életét mutatta be, a folyamatos idegőrlő harcot a főpolgármesterrel és igen optimista képet rajzolt arról, hogy a jelenlegi uralom 2002-ben véget ér.

A fővárosi MKDSZ a rendezvényen is hírdette, hogy 2000. október 25-én a Kossúth téren koszorúzást rendez a forradalom és szabadságharc emlékére. A meghívót a MHL is közreadja majd.

Vissza a kezdőlapra