Növekvő biztonság
A kormány a közbiztonság növelésére tett ígéretet. Biztonságérzetünk sok hangulati elemtől is függ. Ám a mi biztonságérzetünk csak akkor növekedhet, a bűnözőké csökken. Erre utal az alábbi nov. 30-i hír is.

Beutazási feltételek hiányában 69 külföldit irányítottak vissza a határőrök, bűncselekmények és szabálysértések miatt pedig 97 személy ellen indítottak eljárást.
Az országhatár mentén 29 határsértőt, köztük 16 román, 4-4 moldáviai és szudáni, 3 iraki és 1-1 jugoszláv, illetve német állampolgárt tartóztattak fel. Hamis úti okmányaik miatt 8 külföldi és egy magyar állampolgárt lepleztek le, s ennek okán eljárást kezdeményeztek közokirat-hamisítási bűncselekmény miatt. Fennakadt a határőrség hálóján az a 3 magyar személy is, akit csalás, testi sértés, illetve tartási kötelezettségének elmulasztása miatt körözött a rendőrség. Őket, valamint egy kábítószer-csempészésen tett ért olasz állampolgárt a büntető feljelentéssel egyetemben átadták a rendőrségnek. Hasonló sorsra jutott egy olasz férfi is, ő egy lopott, Rover típusú - 8 millió forintot érő - kocsival akart kilépni a határon, de a rendőri körözés alapján elfogták a határőrök.

Vissza a kezdőlapra