Harrach Péter és Surján László társelnökök
sajtótájékoztatója a hódmezővásárhelyi győzelemmel kapcsolatosan
2000. december 12.
Hódmezővásárhely tanulságai

Magyarországon nem képzelhető el nagykoalíció, mert a társadalom erősen polarizált, a két tábor között nincs átjárás – jelentette ki tegnap Surján László, a Fidesz képviselője, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) társelnöke. – Ezt támasztja alá, hogy a hódmezővásárhelyi időközi választásokon a KDNP – amely korábban az MSZP felé közeledett – a 22 ezer szavazatból pusztán 54-et kapott – fűzte hozzá. Surján László arra is felhívta a figyelmet, hogy az FKGP „koalí-ciós házasságtörési szándéka” nem sikerült. Emlékeztetett rá, hogy Rapcsák András ellen olyan széles körű összefogás jött létre, amelyben az MSZP, az SZDSZ, a Munkáspárt, az MDF, az FKGP és a MIÉP is részt vett.

Harrach Péter, az MKDSZ másik társelnöke ennek kapcsán kijelentette: a Rapcsák András elleni összefogás a politikai perverzitások közé sorolható. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a kisgazdapárt és az MDF elnöke nem vett részt a hódmezővásárhelyi kampányban, Kovács László, az MSZP elnöke azonban személyes jelenlétével is erősítette Rapcsák András ellenfelét.

Az MKDSZ reméli, hogy Hódmezővásárhelyen az új testület megalakulásával és a polgármester hivatalba lépésével nyugodt, békés építkezés kezdődhet el a városban. Surján László megjegyezte: másfél évvel ezelőtt Hódmezővásárhely dinamikusan fejlődő város volt, ezzel szemben a városnak jelenleg több mint egymilliárd forintos hiánya van, és nincs fedezet a polgármesteri hivatal dolgozóinak decemberi fizetésére.

Blázsovics
Magyar Nemzet
2000. december 13.
Hódmezővásárhelyi helyzetkép az index.hu honlapján
Vissza a kezdőlapra