SZDSZ vezércsere a frakcióban is
Kétharmados többséggel, betegség miatti távollétében választották az SZDSZ frakcióvezetőjévé Szent-Iványi Istvánt. Egyetlen jelölt volt Kuncze Gábor helyére, aki egy hete jelentette be távozását. 15 igen, 2 nem és 4 érvénytelen szavazat volt az eredmény. Az ülés utáni sajtótájékoztatón Demszky Gábor pártelnök az SZDSZ megújulásának részeként értékelte Szent-Iványi István nagy többséggel történt megválasztását, mintha Szent-Iványi nem lett volna már frakcióvezető, épp akkor, amikor a párt a leggyengébben szerepelt eddig története során. Demszky szerint a párt vezetése soha nem volt ilyen egységes, mint most, - bizonyára ezért mondott le Kuncze, aki szép szavakat kapott: Demszky reméli, hogy a volt frakcióvezető nemcsak a frakció, hanem a párt egyik meghatározó politikusa marad.
Kis Zoltán frakcióvezető-helyettes úgy értékelte a frakcióvezető-cserét, hogy az nem hoz jelentős változást a képviselőcsoport stílusában.
Ebben egyetértünk. Szent-Iványi, aki tud okosan és higgadtan érvelni, és külföldön általában jól szerepel, hihetetlenül durva és támadó tud lenni belpolitikai értelemben. Viszont rosszul reagál a hirtelen és váratlan dolgokra. Képességeit tekintve rosszabb, mint Kuncze.
Vissza a kezdőlapra