Konferencia a Széchenyi-tervről
Matolcsy György szerint a gazdasági mutatók azt mutatják, hogy Magyarország felemelkedésére hosszú idő óta most van először lehetőség.

 


A gazdasági miniszter a Széchenyi-tervről szóló kétnapos konferencián Visegrádon elmondta: a cél olyan sikeres vállalkozások létrehozása és támogatása, amelyek a magyar nyelvterületen is követhetőek lehetnek.

A miniszter szerint a legfontosabb feladat, hogy a hiányosságokat pótolják: az országnak új hídakra, dunai kikötőkre, regionális repterekre, közutakra és autópályákra van szüksége, de figyelni kell az informatikával, a telekommunikációval és a biotechnológiával kapcsolatos kutatások fejlesztésére is.

Matolcsy György szerint a speciális adottságokat jobban ki kell használni, így a gyógy- és termálvíz-források felhasználását, valamint az erre telepíthető infrastruktúra kiépítését is támogatni kellene, mivel Magyarországot a világ ötödik legnagyobb termálvíz hatalmaként tartják számon.

Az évi 300 milliárd forintos Széchenyi-tervhez átlagosan ezer milliárd forint, mint piaci magántőke társul - jelentette ki előadásában a szaktárca minisztere.
 

Vissza a kezdőlapra