Szociális fórum Szécsényben
    A rendszerváltás óta a szegények felemeléséért ez a kormány tette a legtöbbet.
Harrach Péter, a szociális és családügyi tárca vezetője minderről a szécsényi Forgách Kastélyban november 29-én tartott fórumon beszélt. A mi asztalunk című karitatív rendezvénysorozat valójában jótékonysági műsoros est, amely előtt egy kötetlen "szociális fórumot" is tartanak. A rendezvényen megjelent a megye három országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt, Balla Mihály és Surján László is.
A miniszter elmondta: a magyar társadalomban még nem bevett szokás, hogy az elesetteken a tehetősebb emberek segítsenek. A szociális és családügyi miniszter szerint ki kell alakítani a társadalmi szolidaritást, az embereknek pedig meg kell talapsztalniuk, hogy aki ad, az is gazdagodik.
Harrach Péter rámutatott: a minimálbér felemelésével a kormány a legrászorultabb családokon segít. A kiegészítő családi pótlék tervezett felemelése pedig a gyermekeket nevelő legszegényebb családok anyagi helyzetét javítaná. Harrach Péter szerint ugyanakkor az embereket a gödörből pusztán segélyezéssel nem lehet kihúzni. Olyan helyzetbe kell hozni őket, hogy a kínálkozó esélyek megragadására ők is képesek legyenek.

A jótékonysági est kedvezményezettje a balassagyarmati Reménysugár Csecsemő és Fogyatékos Otthon, ahol a negyven személyes gyermekotthont nemrégiben anyaszállóval bővítették. További száz férőhelyen pedig súlyosan és halmozottan sérült gyermekeket és fiatalokat gondoznak.
 

Vissza a kezdőlapra