Torgyán József dr. írásban is beszámolt vagyoni helyzetéről
Torgyán József az eheti parlamenti postával megküldte minden képviselőnek vagyoni helyzetéről szóló nyilatkozatát. Az abban foglaltakat ugyan már ismertette egyszer a parlamentben, s az ott igen éles vitát váltott ki.

A politikus már korábban elmondta: az 1998 márciusában lakása ellen elkövetett merénylet után döntöttek úgy, hogy elköltöznek a társasházból. Közölte: mostani házépítését családi összefogással, 50 millió forinttal kezdték el.

A napirend előtti felszólalások rendszeresen foglalkoznak Torgyán József vagyoni helyzetével, illetve a kisgazdapárttal, amely során éles, személyeskedésektől sem vita alakul ki a Házban. Erről részletesen beszámoltunk.

Az elhallgatott Torgyán nyilatkozat tételei:

Vásárlás:

Budapest, II. kerület Endrődy Sándor utcai öröklakás (feleségével közös)
Leányfalui nyaraló, (felesége nevén)
Aradi utcai öröklakás, (fia tulajdonában)
Örökség:
Fél családi ház, asztalos műhely és raktár (felesége öröksége)
Újpesti családi ház (testvéreivel közös tulajdonban)
Ingatlanhányad a várban (menye öröksége)
Családi ház Budakeszin (fiáé)


Torgyán elnök úr már 1996-ban javasolta a képviselők vagyongyarapodásának bizottsági vizsgálatát, ezt újította meg idén november 2-án, amit 6-án azzal egészített ki, hogy a valamennyi képviselőre vonatkozó vizsgálatot a kormánytagokon kezdjék meg.

Nem áll meg tehát a vád, hogy az egész akció, akárcsak az ellenzék szerint a Fidesz javaslata, az ügy elkenése. Emlékeztetőül: Ma sem világos, hogy miből épült Horn háza vagy Szekeresé, Sándor Lászlóé.

Sajtóviszonyainkra jellemző, hogy a Torgyán nyilatkozattal csak a Magyar Nemzet és a Kis Újság foglalkozott, noha azt negyven szerkesztőséghez juttatták el.
 
 

Vissza a kezdőlapra