Kinevezték az új minisztereket
 
A két új miniszter letette az esküt a parlament előtt.

Mádl Ferenc köztársasági elnök átadta kinevezési okmányokat Fónagy Jánosnak, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium és Turi-Kovács Bélának, a Környezetvédelmi Minisztérium új vezetőjének.

Fónagy János közölte: nyugodt, észrevétlen átmenetet szeretne, igyekszik úgy átvenni a feladatokat, hogy abból a tárca munkatársai és a minisztérium mögött álló nagy cégek szolgáltatásait igénybe vevő polgárok a lehető legkevesebb zökkenőt érezzék. Mint mondta, a tárca feladatait a kormányprogram kijelölte, a 2001-2002-es költségvetés pedig megszabja működésének reális kereteit.

Turi-Kovács Béla azt szeretné, ha a területi környezetvédelmi szervek munkája erősödne, hiszen azoknak a munkájából vonnak le következtetéseket az állampolgárok, nemcsak a tárca, hanem az egész kormány tevékenységére nézve. Elmondta, hogy személyi változtatásokat nem tart szükségesnek, a közigazgatási államtitkár és a helyettes államtitkárok "szakterületük tudói", a politikai államtitkár pedig bírja az FKGP, így értelemszerűen az ő bizalmát is.
 

Vissza a kezdőlapra