Átláthatóan
Megkezdődött bár még csak szórványosan a képviselők vagyonnyilatkozatainak önkéntes feltárása. Elvétve egy-egy megtalálható az Index nevű internetes újság oldalain.
A Fidesz elnöksége rendszerbe állította az egyéni kezdeményezéseket és felkérte a frakció tagjait, mihamarabb hozzák nyilvánosságra vagyonnyilatkozataikat.
Ennek formájára még nincs közös döntés. A MHL mindenesetre kész közölni ezeket.
Furcsa vita alakult ki Kuncze Gábor és a Magyar Nemzet között. Kuncze egyik nyilatkozata szerint balatoni telkén nem épül semmiféle palota, ám a lap lefényképezte azt. A telekkönyv is bizonyítja, a Kuncze testvérek keresztben használták fel megosztott telküket. Pontatlanság? Gondatlanság? Netán ügyeskedés?
Kuncze egy nyilatkozatban azt mondta, az ember nem fele testvéréért, de a fiáért igen. Ezzel a Torgyán villa dolga és a sajátja közötti eltérésre utal. Amit mond, jogilag helytelen. Politikailag viszont finoman szólva nem bölcs, hiszen közvetve testvérét vádolja.
Az egész ügy azonban végtelenül kicsinyes és szomorú lenne, ha a magyar közvélemény most egyfajta képviselői intimpistáskodásba kezdene.
A képviselőknek erejüket, figyelmüket választóikra és az ország javára kell(ene) fordítaniuk.
SL


Vissza a kezdőlapra