Szabadkai képeslap
Három hír a "kepesifi" levelező listáról:

KEZDŐDIK AZ SZDE KAMPÁNYKÖRÚTJA
Ma este kilenc órakor a Szabadegyetem amfiteátrumában a szabadkaiaknak újra alkalmuk nyílik találkozni az elmúlt választásokon győztes SZDE néhány vezetőjével. A vendégek holnap reggel fél kilenckor a szabadkai üzletemberekkel folytatnak eszmecserét a Városháza (ld. a képen) dísztermében.

TÁMOGATJÁK AZ ÚJSÁGÍRÓKAT
A Partnerség a Demokratikus Változásokért, a Függetlenség szakszervezet és a CeSID szolidaritásáról biztosította ma a független és felelősségteljes tájékoztatást végző újságírókat, akikre ezekben a napokban újra nyomás nehezedik. A támogató nyilatkozat előzménye az, hogy Tomislav Karadzic szabadkai üzletember bejelentette: bepereli azokat az újságírókat, illetve médiumokat, amelyek hírt adtak az ellene tett bűnvádi feljelentésről.
 

ELLENÁLLÁS KONTRA RENDŐRSÉG
A szabadkai községi bíróságon ma folytatódott az a bírósági per, amit Marinko Varnjas, az Ellenállás aktivistája indított el a rendőrség általi brutális megverettetése kapcsán. Az asztmás fiatal, akit a belügyi titkárság dolgozói bántalmaztak a nyáron, a szerb államot perelte be, mint a rendőrség tevékenységéért felelős intézményt. A vád: emberi és személyi jogainak, valamint méltóságának megsértése, illetve nem anyagi természetű kár okozása. A mai tárgyaláson a bíróság újabb két tanút hallgatott meg, Robertino Knjur Ellenállás-aktivistát és Sime Poljovka felügyelőt. A következő felvonás a december 28-ára kitűzött tárgyalás.
 


Vissza a kezdőlapra