Magyar-Hon-Lap statisztika
Közeledik október vége, érdemes megnézni a Magyar-Hon-lap statisztikáját. Nézettségünk hónapról hónapra javul, az e havi többlet körülbelül nyolcszáz látogatás lesz. (Július 26, augusztus 36, szeptember 55 olvasó naponta.) Olvasóink legalább 73 százaléka magyarországi, a többiek között vannak nem identifikálhatóak, viszont megjelennek olvasók az Egyesült Államok, Németország, Kanada, Szlovákia, Oroszország, Ausztrália, Franciaország, Finnország, Jugoszlávia, Hollandia, Izrael, Anglia, Spanyolország, Svédország, Svájc és Norvégia területéről. A fenti sorrend a látogatások gyakoriságának sorrendje. Köszönjük a távolban élők, illetve az ideiglenesen külföldön tartózkodó rendszeres olvasóink érdeklődését.

Ha a naponkénti statisztikát nézzük, világosan látszik, hogy a hétvége nem erősségünk. Október 21-én és 22-én összesen 48-an látogattak hozzánk, az ugyancsak ünnepnap 23-án 47-en. Az átlagos napi nézőszám pillanatnyilag 79. Ami a hétvégét illeti, szerencsére vannak kivételek. Október 29-én vasárnap 92 olvasó nézte meg a honlapot. Az érdekesebb események több embert késztetnek a képernyő elé, rekord nézőszámot a belgrádi megmozdulások alatt értünk el.

A látogatók egy részét viszont csak a pártpreferencia szavazás érdekli. Így látni lehetett, hogy egyszercsak megugrott a Munkáspárt szavazóinak száma, majd alábbhagyott ez a "nyomulás". Most a KDNP próbál mocorogni, rendszeresen leadnak néhány szavazatot. Ez nem baj, mindenki tudja, hogy a honlap-statisztikának nincs túlzott jelentősége. A többi párt kedvelőit viszont figyelmeztetjük, hogy a szavazás folyamatos. (Lehet, hogy más honlapok példáján tanulva, havonta újra kezdjük majd a számolást.)

Ami a napszakokat illeti két csúcs van: reggel héttől tizenegyig és este kilenctől éjfélig.

Statisztikánk lekérhető a honlap Kapcsolat nevű rovatának alján lévő linkről. A más honlapokkal összehasonlító TOP 1000 ikonra kattintva zavaros kép tárul elénk. Olykor, ha a honlapon bizonyos változásokat teszünk, kiesünk a megfigyelési körből. Ez történt október 23-a után is. Ilyenkor az adatok nem értelmezhetőek. Reméljük sikerül majd stabilizálni a dolgot. Ez a rendszer csak a frissen, a szerverről lehívott nyitóoldalt méri, az egy napon belüli ismételt látogatók viszont ezt az oldalt saját számítógépük tárolójáról töltik be, tehát nem javítják a statisztikát. Azok sem adnak TOP 1000 "pontot", akik a körlevélről csak a friss cikkeket töltik le.

Persze tudjuk, mindez inkább csak játék. Ami fontos: hogy nézőink rendszeresen látogassanak, és hogy szerezzenek új barátokat a Magyar-Hon-Lap számára.

Még egy kérésünk van: jó lenne, ha többen használnák az internet interaktív jellegét. Vendégkönyvünk és a már említett Kapcsolat rovat elejéről behívható levélforma segít ebben. Rendszeres olvasóink számár a nagyon ajánlott, hogy fizessenek elő naponkénti körlevelünkre, amelyből mindig értesülhetnek a legfrissebbekről. A vendégkönyv alkalmas lehet arra, hogy bírálatot, :-( vagy dicséretet :-) fogalmazzanak meg, javaslatokat tegyenek.

Összefoglalva: nézettségünk örvendetesen nő. Kérjük olvasóinkat, hogy továbbra is terjesszék jó hírünket ismeretségi körükben, hogy ez a növekedési ütem megmaradjon, és javaslataikkal segítsék lapunkat, hogy méginkább kiszolgálja igényeiket.

Vissza a kezdőlapra