VMSZ Hírlevél
II. évfolyam, 35. szám
2000. november 21.

I.

Martonyi János, magyar külügyminiszter szabadkai látogatásán készült képek itt  tekinthetők meg.

II.

A Szerbiai Demokratikus Ellenzék Elnökségének közleménye

A Szerbiai Demokratikus Ellenzék Elnöksége november 18-án megtartott ülésén határozatot hozott az előrehozott köztársasági választásokon való együttes fellépésről és a pártok részvételi arányáról a Szerbiai Demokratikus Ellenzék Dr. Vojislav Koštunica listáján.

Az Elnökség bizalmat szavazott dr. Zoran ?indicnek, a Demokrata Párt elnökének, hogy mint az SZDE kormányfőjelöltje, az SZDE vezetőivel egyeztetett módon megalakítsa a köztársasági kormányt.

Az ülésen hozott határozat értelmében december 1-én megkezdődik a választási kampány zárószakasza.

III.

Közlemény

Kasza Józsefnek, a VMSZ elnökének kezdeményezésére Szabadkán 2000. november 19-én Bányai János, Józsa László, Kasza József, Losoncz Alpár, Pásztor István, Várady Tibor és Végel László részvételével beszélgetésre került sor.

A beszélgetés résztvevői egyetértettek a következőkben:
A vajdasági magyarság olyan helyzetbe került, hogy hozzáláthat sürgető problémáinak orvoslásához. Ez érdeme a VMSZ-nek, de érdeme az egész vajdasági magyarságnak is. A feladat nehéz, és csak akkor van esélyünk sikerre, ha egymás közt is szót tudunk érteni. A Forum igazgató-bizottságának kinevezése körüli feszültségek és elégedetlenségek is azt bizonyítják, hogy javítani kell az egymásközti kommunikáción. Ennek a feladatnak a vállalásában és megoldásában fontos szerep hárul a vajdasági magyar értelmiségre. Kétségtelen az is, hogy az új helyzetben intézményeink autonómiáját mindenképpen erősíteni kell. A beszélgetés résztvevői meg vannak győződve arról, hogy az ilyen eszmecserét - szélesebb körben, a nyilvánosság bevonásával -  folytatni kell és lehet is, annak érdekében hogy a vajdasági magyarság élni tudjon a mostani történelmi lehetőséggel.
 

_____________INFO_____________

 Levélcím:
   Vajdasági Magyar Szövetség
   Jugoszlávia, 24000 Szabadka,
   Aga Mamuzic u. 13/II.

 Tel/Fax:
   +381 (0)24 553 801
   +381 (0)24 556-314
   +381 (0)24 26-618

 Honlapcim:
     http://www.vmsz.org.yu

 E-mail:
     office@vmsz.org.yu
     hirlevel@vmsz.org.yu
 

Vissza a kezdőlapra