Honlap ajánló
KOVÁSZ
Már IV. évfolyamában jár a KOVÁSZ.

Olvasható az Interneten is, s megítélésünk szerint több figyelmet érdemelne az értékközpontú magyar internetezőktől. Nevének magyarázatául Szent Pálhoz fordultak készítői: "Egy kevés kovász az egész tésztát megerjeszti." Gal 5,9. Nem kell tehát azt gondolni, hogy a házi kenyérsütés rejtelmeiről lesz szó. Amit kínál, az viszont kell,  mint egy falat kenyér.
Az Altern csoport kiadványa, s ez a csoport maga is figyelemreméltó célokból alakult. Keresztény közgazdaságtani, gazdaságetikai szempontú elemzésekkel nem is tudom hol lehet másutt találkozni a magyar net-térben.
A IV. évfolyam mindössze egy összevont számból áll. Fő témája a korrupció - alig van aktuálisabb, politikusabb kérdés. Ám sem a cikk, sem az egész kiadvány nem politikai mű, sokkal több, sokkal mélyebb.
A megjelent írások tartalmi ismertetésére még visszatérünk a Magyar-Hon-Lap napi anyagaiban, a szövegeket azonban nem vesszük át a mi tárhelyünkre, mert igen jól szerkesztett formában áll rendelkezésre és gyorsan hozzáférhető.
Annak érdekében, hogy kedvet csináljunk a Kovász olvasgatásához még egy cikket megemlítünk: egy igen hosszú tanulmányt, amelyet James A. Nash úr írt, aki a washingtoni Churches Center for Theology and Public Policy volt igazgatója. A cikk a mértékletesség felforgató erényének felelevenítésével és megújításával foglalkozik.
Arra kérem a Magyar-Hon-Lap olvasóit, engedjék, hogy átjárja kedves mindannyiukat a most felkínált KOVÁSZ. Javára fog válni talán az egész magyar világnak.

Surján László
Vissza a kezdőlapra