Sánta kutya legújabb esete
Hétfőn Szili Katalin MSZP elnökhelyettes asszony  nagyot csúsztatott az m1 Aktuálisában, melyet a műsorvezető Bethlen úr (talán tájékozatlansága okán?) hanyag eleganciával elengedett a füle mellett:

 "Ez a kormány (mármint az Orbán) többet költ országimázsra, mint árvízvédelemre."

Egy olvasónk az alábbiakat kérte tőlünk:

Kéretik utánanézni, hogy ez az ordas mondat hogy viszonyul a tényekhez! Netán 3 éves országimázs keretet vet össze 1 havi árvíz védekezési költséggel?

Mindenesetre hangzatos mondat az arra fogékony és heccelhető füleknek (van belőle bőven!), melynek következtében a konzervatív oldal megint csak védekezésre, magyarázatra szorul, elvonva figyelmét a lényegi munkától, kérdésektől. Jól bevált taktika ez a baloldalon, alkalmazzák is évszázadok óta. Kár, hogy a nagy többség már nem képes tanulni belőle....
Jó lenne, ha a válasz nemcsak a honlapon jelenne meg, hanem szélesebb körben is 'kommunikáltatna', pl. az Aktuálisban...

Igyekeztünk a konkrét összegeknek a költségvetésekben utánanézni. A tényszámok természetesen nem igazolják Szili Katalin állításait. Sajnos az MSZP propaganda gépezete még mindíg ott tart: hazudj valamit, hátha megragad.
Ez is egy szempont, amiért nem lehet szó nagykoalícióról.


(zöld = árvízvédelem, narancs = országkép)


 
Vissza a kezdőlapra