Szent Idők
 
Ha az ember egy mohamedán országba készül, mindig figyelembe kell vegye, hogy utazása lehetőleg ne essék egybe a Ramadannal, a mohamedánok szent böjtjével. Ekkor az egész társadalom megváltozik, mindenki tartja a böjtöt, esténként visszavonul, leáll az üzleti és a diplomáciai élet, vagy legalábbis a kívülállók számára is világos lesz: más időszak van, mint egyébként.

No és az európai / amerikai Nagyböjt? Ugyan miről venné észre az erre vetődő mohamedán, buddhista vagy bármi más vallású, illetve vallástalan, hogy szent időket élnek a keresztények?
Talán már annyira megvalósítottuk az Írás tanácsát, hogy a rejtekben kell imádkozni és nem kell kifelé mutatni, hogy böjtölünk? Félek, van más magyarázat is…

A Magyar-Hon-Lap nem tagadja el keresztény/keresztyén gyökereit. Idén minden nagyböjti napon közreadjuk a Zugligeti Szent Család egyházközség plébánosának, Bodor Györgynek kis összeállítását, amely naponta egy imából, egy bibliai idézetből és egy kérdésből áll. Örömmel vesszük, és közzé is tesszük, ha olvasóinktól további olyan web helyekről kapunk értesítést, amelyek segítik az ebben az időszakban különösen aktuális elmélyedést.
 
 

Vissza a kezdőlapra