Internet és bűnüldözés
Csonka Katalint még 2000. szeptemberében gyilkolták meg. A kislány édesanyja az eltűnését szeptember 21-én jelentette be, mert a reggeli kutyasétáltatásból órák múltán sem tért vissza. Holttestét azonban csak hetekkel később, október 12-én találták meg Rákospalotán. A kislány sokat ült a számítógép előtt, kiterjedt levelezést folytatott  és Cicuka néven chatelt.

A rendőrség azt reméli, hogy a gépeken tárolt e-mailek segíthetnek a nyomozásban. Éppen ezért  több magyarországi szolgáltatót is megkerestek, hogy beletekinthessenek a meggyilkolt Csonka Katalin elektronikus levelezésébe. A rendőrség eddig már több száz levelet átolvasott, azt azonban, hogy a kislány chatelését melyik szolgáltatónál folytatta le, nem tudják, mert a számítógépe ezeket az adatokat nem tárolja. A chat-szolgáltatók sem tudnak segíteni, mert ilyen hosszú ideig nem tárolják az adatokat.

A rendőrség a nyomravezetőnek egymillió forintot ajánlott fel, és kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik a kati@gyaloglo.hu, cicuka10@freemail.hu, fido.1@buli.net, brazil@galamb.net címmel leveleztek, vagy cicuka névvel bejelentkező lánnyal chateltek.

A rendőrség honlapján az eset leírása

Vissza a kezdőlapra