Fővárosi kalamajka: megsértődött a főpolgármester
Demszky Gábor nagy-sértetten a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció felbontásának tekinti, hogy egész napos vita után az MSZP megszavazta, hogy saját javaslata értelmében 7 milliárd forintért 68 darab használt villamost vegyenek Hannover városától, amelyeket már ősszel forgalomba állítanak Budapesten.
Az SZDSZ többsége a MIÉP-esekkel együtt a vásárlás ellen voksolt. Három szabad demokrata képviselő tartózkodott, ketten pedig, köztük Atkári János főpolgármester-helyettes, - aki benne volt a vásárlás előkészítésében -  nem vettek részt a szavazásban. A Fidesz-MDF-MKDSZ frakció támogatta a javaslatot.
Demszky arra is hivatkozott, 7 milliárdot nem lehet közbeszerzési eljárás nélkül elkölteni. Érdekes lenne elképzelni egy közbeszerzési eljárást, amelyben arra kérik a jelentkezőket, szállítanának-e nekik vagy öt tucat jó állapotú, energiatakarékos, használt villamost, amelyet egy világkiállítással kapcsolatos fejlesztés miatt vontak ki a forgalomból.

A "felbomlott a koalíció" felkiáltású drámázás ellenére arról azonban, hogy a kisebbségi kormányzás miként valósul meg, közölte, hogy csak később foglalnak állást.  A szocialisták viszont nem tekintik a koalíció felbontásának azt a "szigorúan szakmai alapokon nyugvó döntést, amelyet több hónapos körültekintő munkával készítettek elő". Emlékeztetett arra, hogy a koalíciós szerződéssel ütközött az is, hogy az SZDSZ az MSZP véleménye nélkül nyújtotta be a főváros ez évi költségvetési tervét. A dologban van még egy furcsaság: Demszky most azt állítja, Hannover két héttel kitolta a határidőt. A szocialisták kifogásolják, miért csak a szavazás után jelentették ezt be. Mintha az egész történetet Demszky azért rendezte volna így, hogy az SZDSZ-t látszólag eltávolítsa az MSZP-től. Ha ez így van, ismét egy adalék: helytelen, hogy pártelnök a főpolgármester.
 

Vissza a kezdőlapra