Életvédő demonstráció a magzatokért

2001. március 24. (szombat) 15 óra
Halászbástya - Szent István szobor
Felszólalnak: Eperjes Károly, Balczó András, Bíró László püspök, Harmati Béla evangélikus püspök.
Mindenki hozzon magával egy szál gyertyát!

 

Életvédő demonstrációt tart szombaton a Magzatvédő Társaság, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Pacem in Utero Egyesület. A Halászbástyánál délután három órakor beszédet mondanak többek között a történelmi egyházak képviselői: Bíró László római katolikus, Harmati Béla evangélikus és Mészáros István református püspök. A demonstrálók a felszólalások után gyertyás menetben a Parlamenthez vonulnak, ahol életvédő petíciót nyújtanak át az országgyűlésnek.

A Magzatvédő Társaság 1988-ban alakult, célja többek között az élet és anyaság tiszteletére, a szülői hivatásra nevelés, a magzatok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a művi abortusszal és minden más, a magzat elpusztítására irányuló eljárással kapcsolatos felvilágosító tevékenység előmozdítása. Szeretnék azt megértetni, hogy a magzatelhajtás bármely formája az egyénre, a családra és ezeken keresztül az egész nemzetre kihatással van. Segítséget nyújtanak várandós anyáknak, támogatást adnak a várandósságmegszakítás lelki következményeinek megoldásában. Előadásokat tartanak, kiadványokat jelentetnek meg, tanácsadó irodát és telefonszolgálatot, kismamaotthonokat működtetnek. Tevékenységükkel kiegészíteni szeretnék a már működő szolgálatokat.

A Pacem in Utero Egyesület célja nevében foglaltatik: békét teremteni az anyaméhben. Az 1989-ben alakult szervezet többek között nyilatkozatokat, közérdekű javaslatokat készít, felhíva a figyelmet arra: a világon minden évben 55 millió emberi magzatot pusztítanak el, a Földön ma a legveszélyesebb hely az anyaméh.

Népszabadság
Vissza a kezdőlapra