Viharok vagy egerek?
Pokol Béla lemondott a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportjában betöltött frakcióvezető-helyettesi posztjáról. Döntését bejelentette Bánk Attila frakcióvezetőnek, aki megköszönte eddigi munkáját, és elfogadta lemondását.
Lemond Lányi Zsolt, az FKGP alelnöke, alelnöki, illetve parlamenti frakcióvezető-helyettesi posztjáról. Lányi egyetért a korábban lemondott Pokol Béla véleményével, aki a képviselőcsoport egységének fenntartása érdekében vált meg frakcióvezető-helyettesi megbízatásától. Bernáth-Varga Balázs, az FKGP főtitkára még nem tud Lányi Zsolt szándékáról, mint mondta hozzá még nem érkezett ilyen jelzés az alelnöktől.
Aláírásgyűjtési akciót szorgalmaz Csúcs László, hogy össze lehessen hívni az FKGP országos nagygyűlését.
A párttagok egyharmada kezdeményezheti az országos nagygyűlést, és ezen a fórumon van lehetőség a pártalkotmány módosítására. A pártalkotmány módosítása nélkül nem lehet Torgyán Józsefet leváltani: az elnök pozíciójáról csak az országos nagyválasztmány dönthet, amelyet csak négyévente, az országgyűlési választások utáni hatvan napon belül kell összehívni. Az aláírásgyűjtés hírére Torgyán József az RTL Klub híradójában így reagált: "vajúdnak az egerek, hogy hegyet szüljenek". Az eredeti mondás: vajúdnak a hegyek, hogy egeret szüljenek. Az elnök tehát teljes képtelenségnek tartja az ellene való fellépést. Már miért kellene hazamennem? - méltatlankodott a M1 riporterének is. Jelenleg éppen Tűzföldön tartózkodik.
Vissza a kezdőlapra