Az m1 esti híradó a Népszava szalagról
Lapunk közvetlen csatlakozást ad az m1 híradóihoz. Időnként azonban, - a téma fontossága és az anyag későbbi tanulmányozhatósága érdekében - nemcsak a csatlakozást adjuk meg, hanem ki is emelünk egyes részeket.
A Híradó internetes változatának tanulmányozását ezúton is ajánljuk olvasóink figyelmébe.


            TORGYÁN AZ EURÓPA TANÁCSHOZ FORDULNA

 

A Népszava szerkesztősége átadta a Fővárosi Főügyészségnek azt az írásos nyilatkozatot, amelyet a "kazetta-ügy koronatanúja", Deésy Géza tett az általa felvett beszélgetés résztvevőiről és a felvételkészítés körülményeiről. Torgyán József mai közleménye szerint Deésy nem pártatlan tanu, hanem politikai ellenfeleinek a megbízottja. A legfőbb ügyész szerint a nyomozás megindításához a feljelentés kiegészítése szükséges.

A kazettán rögzített beszélgetésről, amelynek alapján kenőpénz elfogadásával hozták kapcsolatba Torgyán Attilát, hétfői számában számolt be a Népszava. A legfőbb ügyész szerint a nyomozás megindításához további bizonyékok kellenek.
 

Polt Péter
legfőbb ügyész
 

Dönteni kell nagyon rövid időn belül, a törvény erre határidőt szab, hogy a nyomozást elrendeli-e az ügyészség, megtagadja, vagy feljelentés kiegészítést rendel el.

A kisgazda elnök összeollózott, silány munkának nevezte a hangszalagot. Torgyán József tegnap kijelentette: az őt érő támadások miatt az Európa Tanácshoz fordul. Surján László, a szervezet alelnöke szerint a vizsgálatok lezártáig ennek nincs értelme.
 

Surján László
alelnök
Európa Tanács
 

Én azt gondolom, hogy korai még az Európa Tanács és hasonló szervezetekre gondolni.
Valójában konkrét ügyekkel ez a testület nem foglalkozik, vádakkal, gyanukkal sem lehet ide fordulni.

Surján László elmondta, a testület történetében eddig még nem fordult elő, hogy pártelnök vagy miniszter hozzájuk fordult volna jogorvoslatért.
 
 

Vissza a kezdőlapra