MKDSZ fórum Szécsényben
Jelentősen erősödő gazdaság, csökkenő infláció, lassú de folyamatos értéknövekedés a bérek és a nyugdíjak területén, ugrásszerűen nagyobb minimálbér és kiemelkedően nagy gyermektámogatás (adókedvezmény, kiegészítő családi pótlék) jellemzik az ezredforduló Magyarországát. Ezekről Surján László dr. a 3. sz. választókerület képviselője, a szécsényi MKDSZ által rendezett péntek esti fórumon beszélt.

Bevezetőjében az ország jövője szempontjából sajnálatosnak és károsnak nevezte, hogy a legnagyobb ellenzéki párt az elmúlt három év alatt nem tudott egyetlen hiteles politikai üzenetet sem megfogalmazni. Mivel az egészséges politikai életben az ellenzéknek jelentős szerepe van, nem megnyugtató, ha a legerősebb ellenzéki párt nem tud mást tenni, mint a tényekkel ellentétben arról nyilatkozni, hogy a kormányzó erők csak a lakosság leggazdagabb 20 százalékának érdekeit képviselik.

A kisgazda párt körül kialakult helyzetről a képviselő - aki egyben az MKDSZ társelnöke is - kijelentette: nem fogadható el, hogy a politikai harc részévé legyen a rágalmazás és a megalapozatlan vádaskodás, ugyanakkor nem lehet miniszter a magyar kormányban, akinek közvetlen családtagja korrupt. E két kijelentés együtteséből jelenlegi helyzetben az következik, hogy a remélhetőleg hamar megszülető bírósági ítélet után vagy a rágalmazóknak, vagy ha bebizonyosodik a vád, a korruptaknak felelni kell tetteikért.
 

Vissza a kezdőlapra