Újdonság a Gyulafehérvári Főegyházmegye honlapján
A Történelmi név- és címtár az Interneten

Nemrég került fel a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapjára a teljes — történelmi — név- és címtár, mely a fôegyházmegyéhez tartozó valamennyi plébánia adatait tartalmazza. Az Interneten megtalálható adatok közül nem hiányzik a plébániák címe és telefonszáma, a szolgálatot teljesítô plébános és segédlelkész neve, de olvasható az egyházközség rövid története is, a megfelelô szakirodalmi hivatkozásokkal. A fôegyházmegye 264 plébániája, temploma és rendháza közötti keresést egy betűrendes, illetve egy kerületek szerinti mutató, továbbá egy keresômotor is szolgálja. A jubileumi és millenniumi év alkalmából készült név- és címtár nemsokára nyomtatott változatban is megjelenik, a fôegyházmegye belsô használatára.

Szintén az Érsekség nyitólapjáról érhetô el a Fôegyházmegyei Caritas honlapja, mely a rászorulókért működô segélyszervezet valamennyi fontosabb tevékenységét bemutatja, valamint a gyulafehérvári Gróf Majláth G. Károly Római Katolikus Líceumi Szeminárium weboldalának megújult változata.

A honlapot — címe: www.hhrf.org/gyrke — a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Sajtóirodája készítette, a rendszeres frissítésrôl szintén az iroda gondoskodik.

Vissza a kezdőlapra