A hír szent, a vélemény szabad
Sajátos manipuláció tanúi lehettek az Inforádió mai 8 órás híreinek hallgatói. A hírműsor elején elhangzó és a tartalomjegyzék szerepét betöltő fölvezetés kitűnt elhamarkodott döntés történt az F16-osok rendszerbeállításáról.

Aki végighallgatta a híreket az persze megtudta, hogy nem valós tényről, hanem egy szocialista képviselő véleményéről van szó. Tiszteljük a vélemény szabadságát, ám egy rádiómű-sornak tisztelnie kellene a hír „szentségét”.

Aki pedig nemcsak a híreket, hanem a reggeli műsorban a hírek között szereplő interjú-részleteket is hallgatta, az megtudhatta, hogy Juhász képviselő úr nem az esetleges Grippen beszerzés érdekében lobbyzik, hanem azt javasolja, hogy a következő évtizedben felújított MÍG 29-esekkel védjük hazánk és így a NATO légterét. Majdnem olyan bölcs javaslat ez, mint minap Gál Zoltáné, aki ugyan nincs megelégedve a bűnözés visszaszorításában elért eredményekkel, de az Alkotmánybíróságon kívánja megszüntetni a maffia-ellenes központ működését. Vajon mi köti a szocialistákat még mindig az orosz érdekekhez? Legyen az hadiipar, vagy maffia.

Megjegyzés: A 8 órás hírek után nem sokkal SMS-t küldtem az Inforádiónak: Miért tüntették fel hírként, azaz tényként Juhász képviselő úrnak az F16-os beszerzésére vonatkozó véleményét? Ennek most több mint egy órája. Válasz nincs. Manipuláció viszont volt.

Surján László
Vissza a kezdőlapra