Hírek röviden
Több ezer rajongó Zámbó Jimmy ravatalánál

Tegnap délután 2-ig emberek ezrei gyűltek össze a csepeli görög katolikus templom előtt, hogy végső búcsút vegyenek elhunyt popénekestől.

A miskolci mentők egy a homok által betemetett falu lakóit mentik

A magyar mentőcsoport egy San Salvadortól tíz kilométernyire lévő faluban kezdte a mentést, amelyet teljesen betemetett a rászakadt homokfal, lehetetlenné téve bármiféle mentést. Lehoczki László, a csoport vezetője telefonon elmondta, hogy a hatóságok szerint az őserdei faluban negyven ember élt.

Visegrádi államfői találkozó Pszczynában - közös nyilatkozat

Pszczynában a visegrádi négyek államfői nyilatkozatot adtak ki, mely szerint:

A visegrádi együttműködés, amely a demokráciára, a piacgazdaságra, a jogállamiságra, az emberi és nemzeti kisebbségi és az állampolgári jogok tiszteletben tartására épül, Közép- és Kelet-Európa sok országa számára példát mutat..
Biztosítékokat kér az adatvédelmi biztos a népszámlálás adatainak azonosíthatatlanságára

Állampolgári indítványok alapján az adatvédelmi biztos a KSH vezetőivel egyeztett a 2001. évi népszámlálás magánélet-védelmi követelményeiről. Majtényi László szerint a KSH fizikai és jogi biztosítékokat köteles nyújtani arra, hogy a nemzetiséggel, anyanyelvvel, vallással kapcsolatos kérdésekre adott válaszok alapján a válaszadók ne legyenek azonosíthatóak.

Vissza a kezdőlapra