Röviden
Tartalom:

Közeledik a vagyonnyilatkozatok leadásának határideje
Akusztikai hitelesség
Van, aki magáról hírdeti, hogy kommunista
Hazatért egy család Zámolyra
 

Sietni kell a vagyonnyilatkozatok leadásával
Torgyánék már leadták

Torgyánné Cseh Mária kisgazda képviselő péntek délben vette át saját és Torgyán József FKGP-elnök vagyonnyilatkozatának hiteles másolatát az Országgyűlés mentelmi bizottságának hivatalos helyiségében. A mentelmi bizottság novemberben döntött úgy, hogy minden képviselő hiteles másolatot kérhet a testülettől vagyonnyilatkozata egészéről, és azt saját belátása szerint nyilvánosságra hozhatja. Eddig a 386 képviselő közül eddig alig többen, mint ötvenen tettek eleget a bizottság felhívásának és juttatták el az illetékes testülethez vagyonbevallásukat. A képviselők vagyoni helyzetével foglalkozó bizottság a jövő héten kétszer ülésezik majd. A testület hétfői tanácskozásának napirendjén a bizottsági szakértőkkel kapcsolatos döntések szerepelnek.

Akusztikailag állítólag hiteles a Népszava kazetta

A Népszava úgy tudja, hogy az akusztikai szakértő hitelesnek találta azt a kazettát, amelyet a Népszava juttatott el a nyomozó hatóságnak. A rendőrség és az ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint a szakértő jelentés még nem érkezett meg a nyomozó hatósághoz.

Még csak nem is szégyellik

Hadüzenet értékűnek tartja a Munkáspárt és a Baloldali Front azt a rendeletet, miszerint meg kell emlékezni a kommunista diktatúrák áldozatairól. Erről egy szórólap is tanúskodik, amelyet pénteki demonstráció-sorozata során osztogatott a két szervezet az iskolába igyekvő diákoknak és pedagógusoknak.
Mi ugyanis kommunisták vagyunk, akik tartalmasabb emberi életért küzdünk, mint serdülőkortól aggastyánkorig csak a pénz után rohanni - olvasható a dokumentumban. A szórólap szerint a kormány, a hatalom a rendszerváltást követő évtized után egyre súlyosabb szociális problémákkal küzd, fiatalok százezrei hiába keresnek munkát, lakást vásárolni csak az elit tud, és a tanulás is csak tehetős családi háttérrel lehetséges. A kormányzat napi politizálása során a fő bajkeverőnek a baloldali nézetű, humanista gondolkodású, kommunista szellemiségű állampolgárokat jelöli meg - áll a papíron, amelynek fogalmazói leszögezik: "a kommunisták mi vagyunk!". Szerintük a múltban sem fűtötte rosszabb indulat a kommunistákat, mint minden más tisztességes embert.
 

Mindenhol jó, de legjobb otthon
Hazatért Strasbourgból egy zámolyi roma család

Lakatos Melinda három kisgyerekével - két óvodáskorú aprósággal és egy csecsemővel - társai tudta nélkül hagyta el Franciaországot. Szülei zámolyi házába tért haza. Élettársa Franciaországban maradt. Az Igazságügyi Minisztérium (IM) a múlt héten két, Strasbourgban tartózkodó zámolyi roma nő kiadatását kezdeményezte a francia hatóságoknál - derül ki az igazságügyi tárca közleményéből. A tájékoztatás szerint a kiadatási kérelem alapja a Fejér Megyei Bíróság által kibocsátott elfogató parancs, amelyből megállapítható, hogy a garázdaság bűntettével társtettesként vádolt, fiatalkorú F. Ibolya a cselekmény elkövetésekor a 17. életévében járt, tehát büntetőjogilag felelősségre vonható. F. Ibolya fiatalkorúsága miatt jár el az ügyben a megyei bíróságon fiatalkorúak tanácsa.
 
 

Vissza a kezdőlapra