Orbán Viktor a horvát kormány ülésén is részt vett
  Nem volt szó a Dráván tervezett újabb horvát vízerőmű kérdéséről azon a munkavacsorán, amelyet Ivica Racan horvát kormányfő adott csütörtökön este a munkalátogatásra Zágrábba érkezett Orbán Viktor tiszteletére.
A munkalátogatás zárását jelentő munkavacsora előtt a horvát miniszterelnök, eddig példa nélkül álló módon, meghívta Orbán Viktort az éppen ülésező zágrábi kormány ülésére. A magyar miniszterelnök, aki nem utazott haza a kíséretében levő küldöttséggel, de zágrábi munkalátogatása befejeződött, csütörtökön este a horvát televízió egyes programjának vendégeként stúdióbeszélgetésen vett részt a Dnevnik plusz című műsorban. A magyar átalakítás sikereire vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy a modern világ kulcsszavának tartja a megbízhatóságot.
„Megnő a bizalom, ha a világ úgy lát egy országot, hogy ott kézben tartják a folyamatokat. Magyarország az egyetlen olyan ország a térségben, ahol valamennyi kormány kitöltötte négyéves kormányzati idejét. A gazdaságpolitikában ugyan vannak változások, de azok nem nagyobbak a nyugat-európaiaknál, és az ország a NATO-tagjává vált, hamarosan pedig az EU tagja lesz, az állampolgárok pedig sokat és szorgalmasan dolgoznak. Ilyen körülmények között megélénkülnek az üzleti kapcsolatok, a beruházások és munkahelyek teremtődnek”, fejtette ki a magyar miniszterelnök.

A horvát miniszterelnök gesztusa ékesen cáfolja azokat a nagyon silány kormányellenes támadásokat, amelyke szerint Magyarország elvesztette nemzetközi súlyát, tekintélyét.
 
 
 

Vissza a kezdőlapra