A Képmás magazin
"Gondolj merészet és nagyot és tedd rá életed!"

Ezek a sorok jutottak eszembe, amikor kezembe került egy furcsa folyóirat. Képmás magazin a címe. Kép van benne bőven, s valahogy más, mint amit ma kaphatunk. Másképp csinálják - játszatunk tovább a szavakkal. Egy fiatal pap Illéssy Mátyás és csapata Solymáron elhatározta, hogy kiad egy folyóiratot. Széleskörűt, modernet, fiatalosat és katolikust. Manapság, amikor sorra szűnnek meg az efféle dolgok. Elgondolta, megcsinálták.
Ám a "kutyának sem kellett". Legalábbis nem mozdultak meg a magyar katolikusság jelesei. Ekkor kis fordulat, lekerült a címlapról a katolikus szó, de megmaradt a katolikus tartalom.
Nem Kathólikus csak egyszerűen hívő és egyetemes.
Nincs szenteltvízbe sem áztatva, de nem is tagadja szégyenlősen és bocsánatkérőn, hogy egy plébánián született. Solymár maga is felbukkan, de a lap nemcsak helyi érdeklődésre tarthat igényt. Négyezer példányban készül, kétezer előfizetője van.
Ezért is adunk hírt róla, mert szeretnénk, ha a mi olvasóink körében is népszerű lenne. Akik érdeklődnek azoknak a legegyszerűbb, ha ezt egy e-mailen kifejezik Lévay Attilának: famlevay@matavnet.hu
Mibe kerül? Számonként 240 Ft plusz postaköltség (80Ft). Havonta. Hány korsó sörről kell lemondani érte? A bejelentkezők egy csekk kíséretében megkapják az első számot. A többi becsület dolga.
Tessék megpróbálni. A Magyar-Hon-Lapot ebben a hónapban több mint 1300-an nézték meg. Lesz-e ebből vagy 130 előfizető?
A továbbiakban a Képmás magazinból átvett írásokkal próbálunk kedvet csinálni. Miért csak a szabadosságnak, a talmi dolgoknak lehessenek fórumai. Nekünk is jár. Ha járatjuk.

Surján László
Vissza a kezdőlapra