Belépőjegy kell a Mátyás-templomba
 
Az idegenforgalmi szezon kezdetéttől, március 16-tól turisztikai céllal, csak belépőjegy ellenében látogatható a Mátyás-templom.

Június végéig - bevezető árként - a külföldieknek 400 forintot, az egyéni magyar látogatóknak 300 forintot kell fizetniük, míg július 1-jén 600, illetve 400 forintra nő az összeg - jelentette be Blanckenstein Miklós püspöki helynök, pápai prelátus.

A belépti-díj bevezetésével az eddig pénzért megtekinthető múzeumba nem kell külön fizetni, a jegy mellé ismertető kiadványt adnak a templomról, s az összeg a vendégkísérés díját is magában foglalja.

Továbbra is ingyenesen léphetnek be - más kapun át - az istentiszteletek résztvevői, a kizárólag imádkozni vágyók, valamint a hat évnél fiatalabbak. A különböző csoportok, a családok, a katonák és a nyugdíjasok kedvezményes árú jegyekkel tekinthetik meg a nemzeti szentélyként számon tartott, több mint 750 éves Nagyboldogasszony-templomot.

Megváltozik a nyitvatartási rend is: a templom március 16-tól hétköznaponként 9-től 17 óráig, szombaton 9-től 13 óráig, vasárnap pedig 13-tól 17 óráig fogadja a turistákat.
 

Vissza a kezdőlapra