Egy éves születésnap
Ma ünnepelhetnénk. Egy éve már, hogy a Magyar-Hon-Lap "adása" folyamatos lett.

2000 január 4-e óta minden áldott nap jelentkeztünk, érveltünk, tréfálkoztunk, elmélyedtünk. Néha könnyeden, olykor túlsúlyosan, azaz túl nagy anyagok közreadásával. (Pedig tudjuk, az internet - főleg a mai telefonárak mellett - a rövid üzenetek műfaja.)

Ez a mi kis jubileumunk eltörpül az ezredváltás nagy jubileumi eseményei mellett. Mégis ebből az alkalomból összefoglaljuk, amit az internetes gondolatközlésről vélünk.

Az internetnek nyilvánvaló előnyei vannak:
 

Hátrány?


Általában azt halljuk, hogy az internetező közönség döntően baloldali liberális beállítódású. Ezt nem így gondoljuk, a mi honlapunk arra utal, hogy van ilyen meg van olyan internetező, jócskán van híve a mérsékelt jobboldaliságnak, középpártiságnak, kereszténydemokrata megközelítésnek. Viszont mára a szolgáltatásban kialakult egy kétségtelen baloldal túlsúly.

Ezért is tartjuk fontosnak a munkát, amit végzünk. Az internet rohamosan elfoglalja a maga helyét a közéletben, a mi értékeink sem hiányozhatnak a kínálatból.

A kinálat egyébként elképesztően bőséges, s bárki bármiből meríthet. A keresőprogramok, kis betanulás után, mindnkinek ontják a kívánt információt. Az adat-tengerben elvész az ember, s csak okos válogatással és önfegyelemmel boldogul. Egy jó honlap ebben is segít: kiemel fontosakat s mellőz másokat. Ezt tesszük, s ezért van sok sajtószemle szerű átvételünk más honlapokról, újságok cikkeiből.

Annak, hogy továbbra is végezzük a munkánkat, s eredményesek legyünk több feltételnek kell teljesülnie. Ezek közül a legfontosabb: olvasóink érdeklődése és fent már igényelt közreműködése.

Akinek ezzel kapcsolatos véleménye van, IDE kattintson!

Köszönöm és az egész szerkesztőség nevében minden olvasónkat köszöntöm:

Surján László
Vissza a kezdőlapra