MKDSZ elnökségi ülés
 
Ma délelőtt ülést tartott a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Országos Elnöksége.

Az ülésen áttekintették az aláírásgyűjtés eddigi tapasztalatait és több megyéből egybehangzóan jelentették hogy az aláírók között szocialista politikusok is vannak. Az elnökség ezt örömmel vette tudomásul és további munkára ösztönzött.

Ugyancsak ok az örömre, hogy a dabasi időszaki választáson - a helyi felmérések szerint a Fidesz-MKDSZ-MDF jelöltje vezet. Ugyanakkor tudjuk, hogy nem a közvéleménykutatást kell megnyerni, hanem a választást.
További támogatásáról biztosította az elnökség a golopi polgármester választáson való indulásunkat. Azt várjuk Kondráth József jelöltünktől, hogy a választást nyerje meg. Kampányát Latorcai János mellett Harrach Péter miniszter úr is személyesen is segíti.

Az elnökség kifejezte készségét a Fidesz -MKDSZ megállapodás mihamarabbi megkötésére, mert ettől a megállapodástól várható a jelenlegi kormány munkájának zavartalan folytatása. A folyamatosságára, azaz az SZDSZ és az MSZP ellenzékbe szorítására - éppen az Európai Unióba való bejutás időszakában - az országnak különösen nagy szüksége van.

Az elnökség megvitatta a Fidesz élén bekövetkező esetleges személyi változás politikai hatásait. Meggyőződése, hogy az elnöki feladatokat Kövér László kiválóan látja el, s esetleges távozását semmiképp nem indokolja az ellenzék rá irányított kritikája. Ugyanakkor az elnökség abban is biztos, hogy Pokorni Zoltán megválasztása nem jelent irányváltást a Fidesz politikájában, amelynek tartalmi elemei a kormány politikában öltöttek testet, s amelynek politikai értelme a jobb közép tartós kormányon maradása.

Az elnökség megbízta Rapcsák Andrást, hogy folytasson tárgyalásokat az MKDSZ és a Fidesz miskolci szervezeteivel, annak érdekében, hogy a város polgármester jelöltje 2002-ben is Kobold Tamás legyen, s az öt támogató közös frakció neve - a budapesti mintára - tükrözze annak összetételét.

Végezetül az elnökség helyeselte azokat a törekvéseket, amelyek a vasárnapi munkavégzést próbálják visszaszorítani. Ebben az ügyben az elnökségről szóló híranyagon kívül önálló nyilatkozat kiadását várja az ügyvezető elnökségtől. A kereskedelmi dolgozók számára is alapvető jognak tartják a rendszeres heti ritmusban zajló munkavégzést. Megértik és támogatják azokat a törekvéseke, amelyek a családok érdekében szorgalmazzák, hogy a heti munkaszünet - felnőttnek és gyermeknek egyaránt - a vasárnap legyen.

Budapest, 2001. március 02.
 

Vissza a kezdőlapra