Kovács László elvetette a sulykot
Kis sajtószemle kommentárral
Nagy ívű semmit-mondás jellemezte a szocialisták elnökét, akinek szavait a "koalíció megbukott" címmel hozta a Népszabadság. A cikkből kiderült, hogy a makkal álmodó pártelnök erkölcsi bukásról beszél. Indokait érdemes elolvasni, de cáfolni nem igazán kell, hiszen olyan rétegekben próbálkozik az elégedetlenség felkeltésével, akik körében kifejezett a kormánnyal szembeni elégedettség illetve bizalom. Kovács nemcsak felelőtlenül vagdalkozik, hanem régi szocialista módjára a gőzt a dudára kötötte. A kommunisták áldozataira való emlékezés szavait magára vette - ő tudja miért. A gyógyszer áremelkedést is felhozta, mint az ellehetetlenülés egyik okát. Mint tudjuk, Mikola István fél évre befagyasztotta az emelést, és a távlatos megállapodás is infláció alatti emelkedésről szól.

A kormány bukásáról szóló elmélkedés már csak azért is furcsa, mert - amint a Magyar Hírlap értékeléséből kitűnik, - nő a kormánypárti politikusok népszerűsége és áll vagy csökken az ellenzékieké.

A valóságban Kovács nem tarthatja nagyon rózsásnak a helyzetet. Ma délután váratlanul Demszky - Kovács megbeszélés volt, amelynek részleteiről még nem tudunk. De nagy meglepetések nem várhatók: Kovács vélhetően megpróbálja lebeszélni Demszkyt a politikai öngyilkosság általa választott útjáról. Ám a durcás Demszky reakciói kiszámíthatatlanok.

Lassan olyan lesz az ellenzéki politika, mint Uhrin Benedek zenéje: olyan rossz, hogy az már jó...

A kormánypártok közben teszik a dolgukat, ma például ismét megvédték a GYES-t a nagyszülőknek is lehetővé tevő indítványukat a szakbizottságban.
 
 

Vissza a kezdőlapra