MSZP : kaotikus állapotok uralkodnak a parlamentben
A szocialisták összekeverik a pártbeli csatákat a parlamenti viszonyokkal. Saját belpolitikai érdekük alapján megpróbálják kiterjeszteni a zűr-zavart a többi koalíciós partnerre. Teszik azt annál is inkább, mert nincsen ínyűkre, hogy a vezető kormánypárt higgadt magatartásával elérte, hogy nem vetült rá a kényszerkoalícióból származó árnyék.

Ez az MSZP nyilatkozat viszont nem más, mint handa-bandázás. Komoly párt nem foglalkozik komolytalan dolgokkal. Csak emlékeztetőül: A Fidesz legutóbbi választmányi ülésen el sem hangzott a kisgazda szó. Mindenki végezze a maga dolgát. A Fidesz-MKDSZ csoportnak vannak még a lakosság javára szolgáló tervei, s inkább ezeket kell megvalósítania, mintsem hogy belekeveredjek a pártpolitikai pokolharcba.

Hogy csak a napirenden lévő kérdéseket említsem: el kell érni hogy a nagyszülők is jogosultak legyenek a GYES-re, s meg kell kísérelni megálljt mondani a családok életét szétzúzó, vagy erkölcstelen anyagi haszonszerzés céljából alakult úgynevezett vallásoknak.

SL.
A képesifi levelezőlistái is megjelent a alábbi híradás:
 

Ha a házelnök képtelen rövid időn belül az Országgyűlésben az MSZP szerint uralkodó kaotikus állapotokat megszüntetni, az ellenzéki párt mérlegelni fogja, hogy a köztársasági elnökhöz fordul azt kérve: Mádl Ferenc vesse latba tekintélyét az ügyben.

Erről Vancsik Zoltán frakcióvezető-helyettes beszélt a szocialista képviselőcsoport szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte "az FKGP-ben kialakult káosz" átterjedt a koalícióra és "az Országgyűlés működésében is a káosz jelei mutatkoznak".

Kedden törvénytelenül működött az Országgyűlés - mondta a politikus, és utalt arra, hogy február 9-i lemondó levele után Gyimóthy Géza az MSZP szerint jogosulatlan a plenáris ülés vezetésére, mert a házszabály szerint alelnöki tisztsége a lemondással megszűnt. Vancsik Zoltán beszámolt arról, hogy Áder János házelnök a kedd esti házbizottsági ülésen elmondta: Szentgyörgyvölgyi Péter kisgazda frakcióvezető-helyettes arról értesítette, hogy ő lett az FKGP frakcióvezetője. Miután a házelnök érdeklődött az ügyben, az szocialista képviselő - elmondása szerint - azt a tájékoztatást kapta, hogy a képviselőcsoport első embere továbbra is Bánk Attila.
 

Vissza a kezdőlapra