Pontos idő
Gondolom sokan rendezik a beérkezett leveleket időrendbe. Én is így vagyok ezzel. Feltűnt azonban, hogy néhány embernek a levelei soha nem a legfrissebbek között találhatók, hanem valamivel hátrébb. Az ok egyértelműnek látszik, a levél régebbi. Legalábbis a feladó számítógépében ért idő szerint.
Nos, akár igaz a fenti magyarázat, akár nem, érdemes kihasználni azt a lehetőséget, amit az internet az óra pontos beállítása terén felkínál.

A teendő igen egyszerű. Mindössze be kell hívni és elindítani az alábbi programot:

http://www.arachnoid.com/abouttime/index.html

Amikor a programra rábukkantam, az alábbi ajánlást találtam:

Ez egy Careware program. A készítője cserébe csak annyit kér, hogy kevesebbet sajnálkozzon ezután. AboutTime a neve a programnak, amely az atomórához állítja be az Ön gépét. Csak egy gombnyomás és kész. Ezt a folyamatot, akár automatizálhatja is.

A felesleges sajnálkozás - erősebb szóval nyavalygás - valóban kerülendő lelki beállítódás. Az azonban, hogy valaki ilyesmit kérjen cserébe egy nagyszerű programért, ritka jelenség még az interneten is, ahol pedig, mint tudjuk, minden előfordul.

Pontos időt, mindenkinek!

SL
Utóirat: A hálón sok hasonló program található. Összehasonlító vizsgálatokat nem végeztünk, ezt kipróbáltuk és jól működik. Az idézett honlap angol nyelvű, minimális angol ismeretekkel azonban el lehet boldogulni vele.
Vissza a kezdőlapra