Hol kapható záptojás?
Torgyán József debreceni bevonulását záptojások, illetve záptojás-elkobzások kísérték. Nem öröm egy agrár párt elnöke számára, de a politikus sorsnak része ez. Helmuth Khol rohadt paradicsomot kapott a német újraegyesítés után. Ez utóbbi beszerzése, ha éppen szezonja van, nem tűnik problémának. Arra azonban kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan sikerült 800 záptojásra szert tennie azoknak, akik nem szívelik a kisgazda elnököt. Mondják, hogy a debreceni gyűlésre csak meghívottakat engedtek be, ám a biztonságiak még ezek zsebében is találtak dobálási célra szánt tojásokat. Az előzetes záptojás-esőtől pedig a híradások szerint lovasrendőrök védték a volt minisztert.

Mindez nem tetszik a szocialistáknak, akik inkább a gáton, mint lovon szeretnék látni a rendőröket. Ennek a véleményüknek a debreceni szocialisták még sajtó-közleményben is hírt adtak. Lehet, hogy ez volt az oka, hogy az MTI Debrecenre figyelt, és vasárnap este már nem jutott energiája, hogy hírül adja az MKDSZ golopi eredményét?
A szocialista közleménynek valószínűleg két célja van. Még jobban tudatosítani az emberekben, hogy botrány botrányt ér a kisgazdapártban. A másik elem valamifajta szolidaritás az árvízkárosultakkal. Ennek jobb módsze-rét is lehetett volna találni, s mindenképpen olyat kellene, amely politika-mentes, nem pótköltségvetéseket, rendkívüli bizottsági üléseket javasol, hanem például önkéntes munkát szervez, vagy anyagi támogatást nyújt. Mindezt a többiekkel együtt és nem ellenükre.
Így a szocialista akciók olyanok, mintha élelmiszer-segély helyett záptojás gyűjteményt küldenénk az árvízkárosultaknak. Ám, ha a Torgyán-ellenzék záptojás hiányban csak jó tojással dobálózott, azt bizony okosabb lett volna a beregieknek küldeni.
 

Vissza a kezdőlapra