A csökkentett urántartalmú lövedékek
A magyar katonai hírszerzés szerint Milosevics NATO-ellenes propagandájának része az urántartalmú lövedékek kapcsolatba hozatala a radioaktív sugárzással - nyilatkozta szerdán telefonon az m1 híradójának Botz László, a Katonai Felderítő Hivatal vezetője.

A katonai vezető nyilatkozata idején Törökországban tartózkodott. Elmondta, hogy a sugárzásról, valamint az urántartalmú lövedékekről az első információkat 1999-ben jugoszláv hírforrásból szerezték. Ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy a Milosevics-rezsim keltette hisztériáról van szó.

- Biztos vagyok benne, hogy az információ kiszivárogtatása a Milosevics-politika részét képezte. Arra törekedtek, hogy negatív képet fessenek a NATO-ról - mondta Botz László. - Elképzelhető az is, hogy a Milosevics által irányított hadsereg szállított a kritikus területekre sugárzó anyagokat.

Botz László kijelentette: a Katonai Felderítő Hivatal jelenleg is vizsgálja és elemzi, hogy kinek állhatott érdekében ennyire torzítottan beállítani a csökkentett urántartalmú lövedékek hatását.

TV és MTI alapján

Vissza a kezdőlapra